Als ik de dag gezond wil beginnen doe ik dat bijvoorbeeld met dit havermout ontbijt met banaan. Ik houd sowieso meer van yoghurt met granola, muesli, pap en havermout in de ochtend, dan brood of beschuit. Een beetje afwisseling is dan natuurlijk wel prettig en het moet snel op tafel staan!
Mijn ontbijt mag niet te lang duren, ’s ochtends heb ik trek en wil ik graag rustig wakker worden. Daarom is dit havermout ontbijt uit de slowcooker zo fijn. ’s avonds doe je alle ingrediënten in de slowcooker en als je de volgende ochtend beneden komt hoef je het alleen even door te roeren en je kunt gelijk opscheppen. Ideaal!
Ik had al eens eerder een havermout recept uit de slowcooker gepost, maar ik vond dat het tijd was voor een nieuw recept. Want dat havermout, appel en kaneel goed samen gaan wisten we al, maar havermout met banaan en kaneel is ook een geweldige combinatie. Je hoeft dan minder suiker toe te voegen en het snufje nootmuskaat zorgt net voor een kleine twist.
Als je havermout in de slowcooker wil klaarmaken is het wel belangrijk dat je alleen voor havervlokken kiest. Deze mogen best wat fijner zijn, maar de snelkookvariant geeft niet een goed resultaat. Die havermout is al gestoomd namelijk, zodat je normaal gesproken nog maar een paar minuten nodig hebt om deze te koken.
Dit ontbijt is heerlijk smeuïg en zacht en je kunt naar eigen wens een topping toevoegen. Ik heb hier gekozen voor wat gehakte hazelnoten en banaan. Ik zou zeggen: Eet smakelijk!

