Erwtensoep alleen in het najaar of in de winter? Dan heb je deze frisse zomerse erwtensoep nog niet geprobeerd!
Erwtensoep of snert is traditioneel natuurlijk een soep die je eet als het buiten wat kouder wordt. Een lekkere dikke soep vol met groenten zoals wortel, prei en natuurlijk spliterwten. Daarnaast mag een stukje rookworst en karbonade of hamlap ook niet ontbreken. Op mijn blog staat inmiddels een recept voor erwtensoep uit de slowcooker (ideaal lekker langzaam garen) als een snelle erwtensoep uit de multicooker.
Nu vul ik de collectie dus aan met een soep van doperwten en courgette. Door de ingrediënten wat aan te passen, wordt een winterse soep omgetoverd tot een lekkere frisse zomerse erwtensoep. Ik maak voor deze soep dan ook geen gebruik van spliterwten, maar van diepvries doperwtjes. Daarnaast zorgt de citroensap en een paar blaadjes munt voor een lekkere frisse twist.
Om te serveren garneer ik de erwtensoep met wat hamreepjes, maar als je vegetariër bent, kun je deze natuurlijk ook achterwege laten. Of je kiest voor wat gegrilde tofureepjes. Op die manier kun je het recept aanpassen aan je eigen wensen.
Houd je van erwtensoep, maar niet in de zomer? Probeer dan vooral dit recept eens uit. Deze zomerse erwtensoep is lekker licht en fris van smaak en is ideaal als lunch met een lekkers stukje brood.

Meer recepten in het slowcooker kookboek!
In het slowcooker kookboek van Gezin over de Kook vind je nog veel meer recepten. Een aantal bekende, vertrouwde recepten zoals slowcooker erwtensoep of stoofpeertjes, maar ook veel gloednieuwe recepten die niet op mijn blog staan (en daar ook niet op komen) zoals Zwitsere sukade. Bestel hem nu en je hebt hem snel in huis!

