In de zomer vind ik het heerlijk om gerechten te maken van landen rond de Middellandse Zee. Heerlijke Italiaanse Lasagne of Griekse Mousaka, maar ook deze zalige Paella staat regelmatig op het menu.
Nu heb ik daar wel een eigen twist aan gegeven, of liever gezegd twee. We zijn hier als gezin niet zo heel erg dol op zeevruchten. Dus hoewel paella in Spanje standaard met mosselen en garnalen en dergelijke wordt gemaakt, kies ik er voor om dit achterwege te laten en te vervangen voor kipdijfilet. Kipfilet is niet zo lekker, want dit is al gauw een beetje aan de droge kant. Kipdijfilet is een beetje vetter en blijft dus malser.
Daarnaast vind ik chorizo heerlijk, maar mijn man dan weer niet. Hij houdt meer van salami… Eerlijk gezegd begrijp ik het niet helemaal, want het soort smaak is hetzelfde. Maar ja, over smaak valt nu eenmaal niet te twisten. Dus gaat er in onze paella salami in plaats van chorizo.
Overigens is dit ook een prima gerecht om op vakantie te maken, want je hebt maar 1 pan nodig. Scheelt weer afwas! En als je eerst de groenten, dan de salami en dan pas de kipfilet snijdt, heb je ook maar 1 plank en 1 mesje nodig. Nog minder afwas dus.
Wil je dus wel genieten van de Spaanse keuken, maar hou je niet van zeevruchten, probeer dan zeker dit paella recept eens uit. Niet moeilijk om te maken en toch heerlijk eten.
Buen provecho!
Recept voor Paella zonder zeevruchten


