Makkelijke zonnige Spaanse Paella

door Esther
Spaanse Paella

In de zomer vind ik het heerlijk om gerechten te maken van landen rond de Middellandse Zee. Heerlijke Italiaanse Lasagne of Griekse Mousaka, maar ook deze zalige Paella staat regelmatig op het menu.

Nu heb ik daar wel een eigen twist aan gegeven, of liever gezegd twee. We zijn hier als gezin niet zo heel erg dol op zeevruchten. Dus hoewel paella in Spanje standaard met mosselen en garnalen en dergelijke wordt gemaakt, kies ik er voor om dit achterwege te laten en te vervangen voor kipdijfilet. Kipfilet is niet zo lekker, want dit is al gauw een beetje aan de droge kant. Kipdijfilet is een beetje vetter en blijft dus malser.

Daarnaast vind ik chorizo heerlijk, maar mijn man dan weer niet. Hij houdt meer van salami… Eerlijk gezegd begrijp ik het niet helemaal, want het soort smaak is hetzelfde. Maar ja, over smaak valt nu eenmaal niet te twisten. Dus gaat er in onze paella salami in plaats van chorizo.

Overigens is dit ook een prima gerecht om op vakantie te maken, want je hebt maar 1 pan nodig. Scheelt weer afwas! En als je eerst de groenten, dan de salami en dan pas de kipfilet snijdt, heb je ook maar 1 plank en 1 mesje nodig. Nog minder afwas dus.

Wil je dus wel genieten van de Spaanse keuken, maar hou je niet van zeevruchten, probeer dan zeker dit paella recept eens uit. Niet moeilijk om te maken en toch heerlijk eten.

Buen provecho!

Recept voor Paella zonder zeevruchten

Zonnige Spaanse Paella

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

35

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 250 gram chorizo of salami worst

  • 350 gram kipdijfilet

  • 1 grote ui (of 2 kleine)

  • 2 knoflookteentjes

  • 1 rode paprika

  • 1 groene paprika

  • 70 gram tomatenpuree

  • 300 gram paellarijst of risottorijst

  • 3 saffraandraadjes (optioneel)

  • 750 ml kippenboullion

  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder

  • Zwarte peper

Bereiding

  • Snijd de chorizo of salami in kleine blokjes. Bak de blokjes in een pan zonder boter of olie tot ze knapperig zijn. Laat de blokjes op een bordje met keukenpapier uitlekken.
  • Snijd de kipdijfilet in stukjes en bak deze rustig op middelhoog vuur in het vet van de chorizo tot de kip bruin en gaar is. Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en snijd ook de knoflook in kleine stukjes en doe alles bij de kip in de pan. Bak het geheel nog 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit nog 1 minuut mee.
  • Voeg nu de rijst en de saffraandraadjes toe en bak dit al omscheppend mee totdat de korrels glazig zijn. Voeg ook het paprikapoeder toe en schep nog even om. Giet de bouillon in de pan en laat het geheel onder af en toe roeren 15 minuten onafgedekt rustig koken.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en schep de gebakken chorizo erdoorheen. Warm nog even door voor het serveren. Je kunt er ook voor kiezen om de chorizo apart te serveren en over de paella te strooien.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]