Van je fouten leer je…
Tsja, hoe vaak ik ook bak en kook, een foutje is natuurlijk makkelijk gemaakt. Maar juist van die fouten leer je. Als er iets goed mis gaat, dan weet je de volgende keer dat je dit niet nog eens moet doen. En dat gebeurde dus vorige week weer een keer toen ik mijn recept voor luchtige citroen tulband wilde maken.
Ik wilde graag ook mijn nieuwe tulbandvorm uitproberen. Een pak “Hemels Gebak” in de supermarkt gekocht om te kijken hoe het zou smaken en welke ingrediënten er in zitten. Zo kan ik de volgende keer dit met eigen ingrediënten maken, want ik werk het liefst zonder pakken en zakjes.
Citroen tulband bakken
Maar goed terug naar het onderwerp. Tulband in de oven en dat zag er prima uit. Op de verpakking stond eigenlijk dat het in een springvorm gebakken moest worden. De ring moest na het bakken direct verwijderd worden om dan af te koelen. Dat gaat natuurlijk niet met een tulbandvorm, dus dacht ik dat het slim zou zijn om ook de tulband dan maar direct op een rooster te storten…… Geen goed idee, want van de tulband bleef weinig over.
Dus de zelfde week een nieuwe tulband gemaakt, zonder pak en met een recept voor een lekker luchtige citroen tulband dat ik zo zal delen. En nee, deze keer niet direct gestort, maar even even 10 minuten laten afkoelen in de vorm en dan omkeren op een rooster.