Bij de Action gevriesdroogd fruit met een bite

door Esther
Gevriesdroogd fruit Action

Eigenlijk wil ik dit geheim niet prijsgeven, want dan is de voorraad bij de Action namelijk in no-time op. Maar ik wil jullie dit superlekkere èn gezonde tussendoortje toch niet onthouden: gevriesdroogd fruit van de Action.

Al struinend door de Action hier in de buurt kwam ik een paar van deze zakjes gevriesdroogd fruit tegen. Je kunt ze krijgen in de smaken appel, peer, perzik en aardbei. Nieuwsgierig geworden naar dit gevriesdroogde fruit, nam ik er van elk één mee. Thuis het eerste zakje maar eens uitproberen. Ik heb de achterkant eens goed bekeken, maar er zit echt alleen maar fruit in. Niks met extra suiker, kleurstoffen of andere toevoegingen. Gewoon alleen maar fruit, dat door vriesdrogen het vocht is verloren. En ik moet zeggen: dat doet niks af aan de smaak. Ik ben vooral fan van de aardbeien. Lekker zoet en knapperig. De peer en perzik zijn wat zachter van smaak en structuur en ook de appel is erg smakelijk.

Op deze manier kun je nog eens wat variatie aanbrengen in je dagelijkse fruitinname. Het grootste gedeelte van de vitaminen blijft namelijk behouden. Doordat het heel licht is kun je het makkelijk meenemen, ideaal voor op reis, op je werk of onderweg. En extra voordeel: kinderen vinden dit ook erg lekker. Nu hebben die van mij geen enkele moeite met fruit eten en er gaan hier dan ook kilo’s appels doorheen, maar zo’n zakje is ook wel interessant. Rik had deze week een zakje met appel mee naar de TSO. Hij kreeg gelijk de vraag of dat geen chips waren (want streng verboden). Pas nadat hij het zakje had laten zien geloofden ze hem! Gevriesdroogd fruit van de Action kan echt fruit niet altijd vervangen, maar is in elk geval een lekkere en gezonde variatie.

Gevriesdroogd fruit Action

In ieder geval zijn de zakjes van Crispy Crisps voor €0,79 per stuk te koop bij de Action.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

4 reacties

Deb 2017-09-14 - 14:29

Wij hebben ze ook gekocht, maar op de achterkant staat: ingrediënten perziken (90%) ,suiker

Antwoord
Esther 2017-09-15 - 08:58

Dat meen je niet! Het artikel dat ik schreef is uit januari 2015, dus misschien dat de producten inmiddels veranderd zijn. Wel zonde hoor.

Antwoord
Deanna 2022-03-15 - 01:06

Het is echt 100% fruit.
Er staat WAARVAN suikers. Het zijn dus de suikers die uit het fruit komen.
Helaas zijn ze bij mijn Action niet meer te koop.
Ik heb ze de laatste keer in 2019 gekocht.
Aardbei vind ik veel te zoet, appel en peer vind ik lekker en op de perzik ben ik helemaal verzot.

Antwoord
Esther 2022-03-15 - 08:35

Hai Deanna, de blogpost is inderdaad alweer een tijdje geleden geschreven. Ik zie dit gevriesdroogd fruit de laatste tijd ook niet meer liggen. Zo ontzettend jammer! En inderdaad zoals ik in het stuk al schrijf er zitten geen toegevoegde suikers in, precies zoals je aangeeft alleen de suikers uit het fruit. Dat is logisch, je eet immers echte stukjes fruit waar alleen het water uit is gehaald. Laten we hopen dat het binnenkort weer in de schappen ligt.

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]