Hoewel we in Nederland dol op pasta zijn (wie eet er geen macaroni?) is er een soort pasta die wat minder bekend is. Deze soort mag best wat meer aandacht, dus ziehier: Een romig orzo recept met tomaat en gehakt.
Wat is orzo?
Orzo is een pastasoort die lijkt op rijst. Als je de korrels ziet, dan is die vergelijking natuurlijk erg makkelijk te maken. Maar orzo groeit niet aan een plant, maar wordt gemaakt van dürum tarwe. Orzo wordt veel gegeten in Griekenland bijvoorbeeld bij dit stifado recept, maar ook in Italië en Turkije zie je regelmatig orzo op het menu staan.
Waar koop je orzo?
Hoewel orzo dus een pastasoort is, kom ik de orzo bij de grotere supermarkt steevast tegen bij de rijst afdeling. Eigenlijk gek, omdat het een pastasoort is. Maar wellicht staat de orzo in jouw supermarkt wel bij de pasta.
Romig orzo recept met tomaat en gehakt
Dit orzo recept is super makkelijk omdat je het echt een eenpansgerecht is. Zo heb je lekker weinig afwas. Ik heb gekozen voor een knipoog naar Italië door het gebruik van tomaat en Italiaanse kruiden. En een beetje extra pit in dit recept komt door de chilivlokken. Je kunt dit uiteraard ook wel weglaten als je er niet zo van houdt.
Een ander voordeel van dit eenpansgerecht is dat je het heel goed van te voren kunt maken. Je kan het dan later eenvoudig opwarmen in een ovenschaal in de oven. Even afdekken met wat aluminiumfolie, dan blijft de bovenkant ook mooi zacht.
Serveer dit orzo recept met wat geraspte Parmezaanse kaas en ik verzeker je: dat wordt smullen!
