Ben jij ook dol op ovenschotels? Het ideale van een ovenschotel vind ik dat je hem al van te voren kunt klaarmaken. De oven doet dan verder al het werk en jij hebt je handen vrij voor wat anders. Dus wat mij betreft kan ik niet genoeg recepten hebben en daar is deze kip spitskool ovenschotel er één van.
Dat ik dol ben op ovenschotels bewijst het allereerste recept dat ooit op dit blog verscheen wel: een rode kool ovenschotel met nasikruiden en kaas. Je verwacht het niet, maar dit is zo ontzettend lekker! Voordat ik mijn blog begon heb ik het recept al verschillende keren gedeeld met collega’s en vrienden, maar sinds 2011 kan ik dus gewoon naar Gezin over de Kook verwijzen.
Ovenschotel met kip in plaats van gehakt
Veel ovenschotels worden met gehakt gemaakt en dat is natuurlijk niet voor niets. Gehakt is veelzijdig en makkelijk te kruiden. Maar in dit recept heb ik gekozen kip en nog specifieker voor kipfdijfilet. Je zou ook voor kipfilet kunnen kiezen, dat is iets magerder, maar vaak ook droger. Persoonlijk houd ik meer van het malse kipdij vlees, dus daar kies ik liever voor.
Alles over spitskool
Spitskool is in Nederland wel makkelijk te krijgen, maar wordt nog niet echt veel gegeten, gek genoeg. Misschien pakken we voor het gemak toch liever naar de iets bekendere groenten zoals rode kool en bloemkool? Hoogste tijd dus voor een lekker recept met deze groente. De kegelvormige spitskool is een heerlijke toevoeging aan deze ovenschotel met malse kip. Of je ’t nou roerbakt, stoomt of bakt in de oven, spitskool behoudt die heerlijke knapperigheid en brengt een subtiele textuur in elke gerecht. Daarnaast zit deze kool boordevol vitamine C en K en geeft spitskool een gezonde boost aan jouw maaltijd.
Maak deze spitskool ovenschotel van te voren klaar
Deze kip spitskool ovenschotel zit vol smaak en door even een rode paprika er bij te snijden heb je gelijk ook wat extra kleur te pakken. Dat staat altijd wel gezellig op tafel vind ik. Je zet deze ovenschotel in 40 minuten op tafel. Maar je kunt er ook voor kiezen om hem eerder te maken, in de koelkast te bewaren en dan later in de oven op te warmen. Dat is lekker makkelijk als je een drukke dag voor de boeg hebt.
Wil je dus eens iets anders eten dan een gewone ovenschotel met gehakt? Probeer dan deze met spitskool ovenschotel eens.



2 reacties
Lijkt wel erg lekker maar, ik maak liever de aardappelpuree zelf als uit die pakjes . Heb een keer zo’n kant en klaar aardappelpuree gemaakt , belande meteen in de vuilnisbak. Geen een lusten het. zonde .
Hai Wilma, Het is zeker een lekker recept. En uiteraard kun je altijd je eigen aardappelpuree maken als je dat lekkerder vindt.