Recept: Italiaanse broodpudding

door Esther
Italiaanse broodpudding

Dit recept zorgt bij ons altijd voor blije gezichten! In deze Italiaanse broodpudding kun je eigenlijk allerlei restjes fruit kwijt, dus wees creatief. Je kan er zelfs noten in verwerken als je wilt of om helemaal los te gaan: stukjes chocolade.


Wat het zo makkelijk maakt is dat je altijd wel wat brood over hebt dat een beetje te oud is. Dit oude brood hoef je dan niet weg te gooien, maar kun je prima in deze broodpudding verwerken. Probeer het eens uit en je huis vult zich binnen de kortste keren met de heerlijke geur van dit nagerecht.

Broodpudding klinkt misschien een beetje ouderwets, en misschien is het dat ook wel. Vroeger werden op deze manier de restjes verwerkt. En logisch, het is toch zonde om het weg te gooien. Nu kun je ook van wat luxere soorten brood een broodpudding maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke croissant broodpudding? Zo’n heerlijk feel good recept waar je beslist je neus niet voor op hoeft te halen.

De smaken in deze Italiaanse broodpudding kun je aanpassen zoals jij dat lekker vindt. Ik ben dol op tijm, dus ik gebruik daar wat meer van. Maar wil je liever een Italiaanse kruidenmix gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook.

Recept: Italiaanse broodpudding

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

40

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

1

uur 

10

minuten

Dé manier om een restje brood te verwerken: maak er een heerlijke Italiaanse broodpudding van.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes wit- of volkorenbrood

  • 90 gr. rozijnen, krenten en/of cranberries

  • ½ rijpe appel of peer

  • 2 eieren

  • 30 gr. vloeibare honing

  • ½ theelepel gedroogde tijm

  • geraspte schil van ½ citroen

  • ½ theelepel kaneelpoeder

  • 450 ml. melk

  • beetje olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Besmeer het brood met boter en snijd de sneetjes in tweeën of vieren. Beleg de bodem van een ingevette ovenschotel met een laagje brood, beboterde kant boven.
  • Snijd de appel of peer in kleine stukjes. Strooi wat gedroogd fruit en appel of peer op het brood, leg er weer brood over, dan fruit en zo verder.
  • Klop eieren honing, kruiden, raspsel en melk in een kom door elkaar en giet over het brood. Laat 30 minuten staan.
  • Druppel er de olijfolie over en bak het geheel in de oven goudbruin in ca. 30 minuten.
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer