Opnames Smaakt naar meer

door Esther
Esther en Robèrt

Bijna heel Nederland heeft de afgelopen weken naar Heel Holland Bakt gekeken en wat waren het weer leuke afleveringen! Ik heb in elk geval genoten van alle deelnemers, Janny en Robèrt en ook de presentatie van André van Duin. Natuurlijk was iedereen gewend aan Martine Bijl, maar ik vond dat André het minstens net zo leuk deed. Naast Heel Holland Bakt waren er natuurlijk op woensdag de uitzendingen van ” Smaakt naar Meer”. Voor het eerst dit jaar was er een aparte uitzending op woensdagavond. Hierin werd nagepraat over de laatste aflevering van Heel Holland Bakt. Wat ging er goed, wat ging er mis, waar hebben we vreselijk om gelachen en wat bakken de thuisbakkers er van.

Vanavond, 26 oktober 2016, is de laatste uitzending van Smaakt naar Meer voor dit seizoen. Deze uitzending is al opgenomen en ik mocht daar gisteravond bij zijn! Hoe leuk is dat?! Dus na een dag werken vanuit het hoge noorden hup in de auto naar Hilversum. Hier was het eerst even wachten in de hal, maar daarna werd het publiek ontvangen met een kopje koffie of thee. Jammergenoeg geen taart….Misschien later? Zo af en toe konden we een glimp opvangen van de deelnemers die vrienden en familie ophaalden. Na een enthousiasmerende opening werden we klaargestoomd als “klapvee”, gelukkig leerden we snel en konden de opnames van start. Maar eerst werd er nog een quiz gespeeld met als prijzen: Bakboeken en schorten van Heel Holland Bakt. Altijd leuk, maar mijn boek had ik al. Mijn moeder nog niet, dus die zat naast mij haar handen heel hoog in de lucht te steken en te joelen. Niet te missen en zo kwam het dat ze zomaar haar eigen bakboek won!

André van Duin en de vakjury Janny en Robèrt namen plaats en de opnames gingen van start. Uiteraard mag ik daar nog niks over zeggen. Aangezien dit de finale-aflevering is, kan ik je wel vertellen dat er leuke en grappige momenten voorbij komen van afgelopen zondag. Na de opnames wilden we uiteraard graag nog een handtekening in onze Bakboeken hebben. Ik had de mazzel dat ik vrij dicht bij de deur stond en zo al vrij snel Annemarie kon feliciteren. Haar dochters vonden het maar wat vreemd waarom iedereen dan toch een handtekening van haar moeder wilde! De overige kandidaten en juryleden lieten nog even op zich wachten en eigenlijk was het geloof ik ook niet echt de bedoeling dat we bleven. De beveiliging verzocht daarna iedereen best streng om naar de uitgang te vertrekken. Gelukkig namen Janny en Robèrt nog even de tijd. ” Ze wachten nog maar even, dus we doen rustig aan.” was het commentaar van Robèrt. Met als gevolg dat ik nu mooi drie tekstjes en handtekeningen in mijn Heel Holland Bakt boek heb staan en als een tevreden thuisbakster weer naar huis kon met mijn moeder die in haar gewonnen boek ook een handtekening van Robèrt heeft.

Tsja en dan is het weer voorbij. We moeten weer een heel jaar wachten op nieuwe afleveringen van Heel Holland Bakt en misschien ook weer Smaakt naar Meer. Maar goed we gaan vanavond eerst om 21:20 voor de buis naar de laatste uitzending kijken, hoewel ik natuurlijk precies weet wat er komt! En daarna…. ga ik zelf maar roepen: Klaar? Bakken maar!

post-annemarie-hhb-1-300x169
post-annemarie-hhb-2-300x169
post-janny-hhb-1-300x169
post-post-janny-hhb-2-300x169
post-robert-hhb-2-300x169
post-robert-hhb-1-300x169
post-robert-anneke-hhb-300x169
post-set-hhb-dsnm-300x169
post-verticaal-boekNIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Monique 2016-10-26 - 17:18

Super leuk schoonzus?. Wij gaan vanavond zeker kijken! Xx

Antwoord
Esther 2016-10-27 - 21:45

Was zeker leuk, maar het klapvee was niet zichtbaar in de uitzending! Wij hebben in ieder geval een leuke avond gehad.

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]