Gehaktballetjes in zoetzure saus

door Esther

Afgelopen weekend weer zo iets lekkers gemaakt en zo ontzettend simpel. Het is een recept uit de Allerhande van Albert Heijn. En er kan nog zoveel meer mee gevarieerd worden. Je kan denken aan taugé toevoegen, of Chinese roerbakgroenten bijvoorbeeld en een beetje sesamzaad. Maar goed wij hebben er gewoon heerlijk van gesmuld zoals het originele recept is, met basmati rijst en verse sperziebonen.
De kids vinden het heerlijk om te helpen bij het draaien van de gehaktballetjes en als ze iets ouder zijn, kunnen ze dit recept makkelijk zelf maken.

Ingrediënten:

500 gr. biologisch gehakt half om half
25 gr. boter
1/2 pot zoetzure zilveruitjes (à 340 gr.)
100 ml. ketchup
2 el donkere basterdsuiker
kerriepoeder
peper
zout

Bereiding:

Kruid het gehakt met peper, zout en kerriepoeder naar smaak en rol er kleine balletjes van. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en bak de balletjes rondom bruin. Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op. Voeg nu de uitjes, vier eetlepels van het vocht, de ketchup en de basterdsuiker toe en roer goed door. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en stoof in ongeveer 10-12 minuten gaar. Breng de saus op smaak met nog wat zout en peper.

Eet smakelijk!!

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]