Op internet zijn zoveel leuke kookblogs te vinden en hoe leuk is het om daar eens wat van uit te proberen. Dus deze maand maak ik voor de “foodblogswap” een lekker gerecht van het kookblog “Koken met Familie“. Ik heb gekozen voor het pasta recept met Boursin, want ik ben dol op pasta!
De website koken met familie wordt beheerd door broer en zus Kevin en Esther de Vries. En wat staan er lekkere recepten op! Van pasta tot stoofpotjes en van brioche tot loempia’s. Goed te maken gerechten die zeker in de smaak vallen bij mijn gezin. Dank voor de inspiratie Kevin en Esther!
Pasta recept met Boursin
Mijn keuze is dus gevallen op het recept pasta met Boursin, maar ik heb er natuurlijk een beetje mijn eigen draai aan gegeven. De broccoli en courgette heb ik vervangen door babyspinazie en zongedroogde tomaatjes. Zo krijgt het een iets Italiaanser tintje. Omdat ik wel van wat pit houd voeg ik wel de chilivlokken toe, maar mocht je kleine kinderen hebben of het gewoon wat minder pittig willen, dan laat je deze natuurlijk gewoon weg. Dat is het fijne aan dit recept, je kunt er uitstekend mee variëren.
Doordat ik er voor gekozen heb de broccoli en courgette te vervangen, zit er minder groenten in dan in het originele recept. Om toch die broodnodige vitamines en mineralen binnen te krijgen serveer ik deze pasta met een lekkere salade. Dat vind ik sowieso altijd wel lekker als bijgerecht, dus dat staat bij ons vaak op tafel.
Mocht je te veel gemaakt hebben van dit recept, dan kun je hem ook eenvoudig in de koelkast bewaren en de volgende dag eten als lunch. Een beetje rucola er door voor wat extra bite en pit. Zo hoef je dus geen restjes weg te gooien.
Wij vonden deze pasta met Boursin super lekker en hij komt dan ook zeker op ons favorieten lijstje, net als deze pasta met feta kaas en natuurlijk de originele pasta carbonara. Wat is jouw favoriete pasta recept?
