Makkelijk pasta recept met Boursin

door Esther
pasta recept met boursin

Op internet zijn zoveel leuke kookblogs te vinden en hoe leuk is het om daar eens wat van uit te proberen. Dus deze maand maak ik voor de “foodblogswap” een lekker gerecht van het kookblog “Koken met Familie“. Ik heb gekozen voor het pasta recept met Boursin, want ik ben dol op pasta!

De website koken met familie wordt beheerd door broer en zus Kevin en Esther de Vries. En wat staan er lekkere recepten op! Van pasta tot stoofpotjes en van brioche tot loempia’s. Goed te maken gerechten die zeker in de smaak vallen bij mijn gezin. Dank voor de inspiratie Kevin en Esther!

Pasta recept met Boursin

Mijn keuze is dus gevallen op het recept pasta met Boursin, maar ik heb er natuurlijk een beetje mijn eigen draai aan gegeven. De broccoli en courgette heb ik vervangen door babyspinazie en zongedroogde tomaatjes. Zo krijgt het een iets Italiaanser tintje. Omdat ik wel van wat pit houd voeg ik wel de chilivlokken toe, maar mocht je kleine kinderen hebben of het gewoon wat minder pittig willen, dan laat je deze natuurlijk gewoon weg. Dat is het fijne aan dit recept, je kunt er uitstekend mee variëren.

Doordat ik er voor gekozen heb de broccoli en courgette te vervangen, zit er minder groenten in dan in het originele recept. Om toch die broodnodige vitamines en mineralen binnen te krijgen serveer ik deze pasta met een lekkere salade. Dat vind ik sowieso altijd wel lekker als bijgerecht, dus dat staat bij ons vaak op tafel.

Mocht je te veel gemaakt hebben van dit recept, dan kun je hem ook eenvoudig in de koelkast bewaren en de volgende dag eten als lunch. Een beetje rucola er door voor wat extra bite en pit. Zo hoef je dus geen restjes weg te gooien.

Wij vonden deze pasta met Boursin super lekker en hij komt dan ook zeker op ons favorieten lijstje, net als deze pasta met feta kaas en natuurlijk de originele pasta carbonara. Wat is jouw favoriete pasta recept?

Makkelijk pasta recept met boursin

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

25

minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels 2 olijfolie

  • 1 1 ui

  • 300 gram 300 hamblokjes

  • 8 8 zongedroogde tomaatjes (uit potje)

  • 200 gram 200 Boursin of andere kruidenkaas

  • 200 gram 200 penne of andere pasta

  • ½ theelepel ½ chilivlokken (optioneel)

  • 100 gram 100 babyspinazie

  • 75 gram 75 Parmezaanse kaas

  • peper en zout

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm ondertussen de olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de ui op middelhoog vuur glazig. Voeg de hamblokjes toe, zet het vuur iets hoger en bak deze mee. Voeg nu ook de zongedroogde tomaatjes en chilivlokken toe en bak ook deze nog even een minuutje mee.
  • Doe de Boursin in de pan er bij en roer goed door tot deze gesmolten is en je een soort sausje hebt. De babyspinazie kan er nu door geroerd worden.
  • Als de spinazie geslonken is kan de pasta bij de saus, voeg eventueel nog een klein beetje kookvocht toe als dat nodig is. Roer alles door. Verwarm dit nog 2-3 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Serveer met de Parmezaanse kaas en eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

pasta recept met boursin
pasta recept met boursin
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]