Maak deze makkelijke pumpkin pie

door Esther

Zo op de valreep van de laatste herfstdagen heb ik nog een lekker receptje voor je, dat ook heerlijk smaakt in de wintermaanden. Maak in iets meer dan een uur deze makkelijke pumpkin pie: dat wordt smullen!

Een pompoentaart is typisch Amerikaans, maar ook in Europa zie je deze taart steeds vaker opduiken. En dat is niet voor niets. De lichtzoete groente is niet alleen geschikt voor het maken van een heerlijke soep, maar dus ook voor het maken van gebak.

Voor dit recept heb ik gekozen voor pompoenblokjes uit de koeling van de supermarkt. Het schoonmaken van pompoen is nou niet bepaald een makkelijk klusje vind ik. Ik heb altijd ruzie met die pitjes en draden aan de binnenkant. En ben tijden bezig om alles goed schoon te krijgen. Dus in dit geval kies ik lekker voor gemak. Ook de pompoenblokjes uit de vriezer zijn trouwens goed te gebruiken, die zijn het hele jaar goed te koop.

En iets anders dat lekker makkelijk is, is het verse taartdeeg uit de koeling. Ideaal voor dit soort taarten, want je hoeft niet zelf aan de slag om deeg klaar te maken. Door dit koelverse deeg te gebruiken ben je verzekerd van een goed resultaat én ben je snel klaar. Ik zou zeggen, makkelijker kan bijna niet.

Dus ga gauw aan de slag met deze makkelijke pumpkin pie!

Pumpkin pie

0 van 0 stemmen
Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

20

minuten
Kooktijd

50

minuten
Totale tijd

1

uur 

10

minuten

Ingrediënten

  • Rol taartdeeg (bijv. Tante Fanny)

  • 400 gram pompoenstukjes (koeling)

  • 125 gram slagroom

  • 125 gram gecondenseerde melk

  • 225 gram bruine suiker

  • 1½ theelepel kaneel

  • ½ theelepel gemberpoeder

  • ¼ theelepel zout

  • snufje nootmuskaat

  • 3 eieren

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat het verse taartdeeg even een kwartiertje buiten de koelkast op temperatuur komen. Rol hem daarna uit en leg hem in een ingevette taartvorm van ongeveer 22 cm doorsnede.
  • Kook de pompoenstukjes in 10 minuten gaar. Pureer deze met de staafmixer en laat de puree wat afkoelen. Dat gaat sneller als je de puree op een bord uitspreidt.
  • Meng in een staande mixer alle ingrediënten behalve de eieren. Ik gebruik hiervoor de garde. Als alles gemengd is, voeg je de eieren een voor een toe. Klop nog 3-5 minuten tot het mengsel licht en luchtig is.
  • Giet alles in de voorbereide taartbodem en bak de taart gedurende 10 minuten. Zet dan de temperatuur lager naar 175 °C. en bak nog 35-40 minuten. Het midden van de taart moet stevig aanvoelen en niet meer wiebelig zijn.
  • Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster. Haal pas uit de vorm als de taart volledig is afgekoeld. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

makkelijke pumpkin pie
Makkelijke pumpkin pie
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer