Zo op de valreep van de laatste herfstdagen heb ik nog een lekker receptje voor je, dat ook heerlijk smaakt in de wintermaanden. Maak in iets meer dan een uur deze makkelijke pumpkin pie: dat wordt smullen!
Een pompoentaart is typisch Amerikaans, maar ook in Europa zie je deze taart steeds vaker opduiken. En dat is niet voor niets. De lichtzoete groente is niet alleen geschikt voor het maken van een heerlijke soep, maar dus ook voor het maken van gebak.
Voor dit recept heb ik gekozen voor pompoenblokjes uit de koeling van de supermarkt. Het schoonmaken van pompoen is nou niet bepaald een makkelijk klusje vind ik. Ik heb altijd ruzie met die pitjes en draden aan de binnenkant. En ben tijden bezig om alles goed schoon te krijgen. Dus in dit geval kies ik lekker voor gemak. Ook de pompoenblokjes uit de vriezer zijn trouwens goed te gebruiken, die zijn het hele jaar goed te koop.
En iets anders dat lekker makkelijk is, is het verse taartdeeg uit de koeling. Ideaal voor dit soort taarten, want je hoeft niet zelf aan de slag om deeg klaar te maken. Door dit koelverse deeg te gebruiken ben je verzekerd van een goed resultaat én ben je snel klaar. Ik zou zeggen, makkelijker kan bijna niet.
Dus ga gauw aan de slag met deze makkelijke pumpkin pie!
