Eten in een pretpark is niet zo’n pretje…

door Esther
Friet

FrietVorige week zijn we met het hele gezin een dagje naar Hellendoorn geweest. Hartstikke leuk, veel plezier, leuke attracties en het was niet eens erg druk. Toch viel één ding me toch wel tegen: ik heb in het park weinig tot geen gezond eten gezien!! Nu snap ik echt wel dat de essentie van een pretpark niet is om de hele dag worteltjes en appels te eten, maar de mogelijkheid van een salade, fruit of sap of iets dergelijks moet toch niet zo moeilijk zijn. Wat er te krijgen is, is een eindeloze hoeveelheid zoetigheid waar je spontaan pijn van in je kiezen krijgt. En de snacks zijn broodjes Unox worst, patat, kroketten (wel de Kwekkeboom, dat dan weer wel), sauzijzenbroodjes, frikandelbroodjes en broodjes gezond en zalm. Ik heb een paar “bekers” rauwkost gezien, maar dat zou ik niet eens aan de cavia’s van mijn broer gevoerd hebben. Dat is zo ongeveer wat ik ben tegengekomen. Misschien heb ik iets gemist hoor, dat kan natuurlijk, maar je moet in ieder geval goed je best doen wil je nog iets gezonds binnenkrijgen. En daar heb ik na een suikerspin en een bakje patat toch ècht wel zin in.

De kwaliteit van het eten was volgens man en kinderen overigens wel goed. Dat is niet bij alle pretparken zo. Vara’s kassa deed in 2011 een test bij verschillende pretparken en dierentuinen. Pierre Wind heeft voor Kassa vijf grote, bekende attractieparken bezocht: de Efteling, Walibi, Slagharen, Burger’s Zoo en Duinrell. Daarbij kwam Burgers Zoo met een ruime voldoende als beste uit de test, de overige parken scoorden onvoldoende tot zeer slecht. Niet alleen de kwaliteit van het eten was slecht, maar ook de prijs was behoorlijk aan de maat. Met voor mij als uitschieter €3,- voor 7 aardbeien in Duinrell!!

Conclusie: neem je eigen eten mee als je lekker, gezond en niet duur wilt eten. En anders niet te kieskeurig zijn voor een dagje, dat kan natuurlijk ook.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]