Baskische kip met Serranoham en Paprika

door Esther
Baskische kip

Deze heerlijke kip-stoofschotel maken we al een tijdje en door de milde smaak vinden de meeste kinderen hem superlekker. In het geval van jonge kinderen zou je de wijn trouwens het beste kunnen vervangen door kippenbouillon. De saus van deze Baskische kip kun je als je wilt pittiger maken door er een fijngesneden rode peper aan toe te voegen. 

De kids kunnen trouwens prima helpen bij het klaarmaken van dit gerecht: snijden van paprika, roeren en toevoegen van de ingrediënten. Ach, en een lesje anatomie van de kip kan er natuurlijk ook aan gekoppeld worden…

Baskische kip is niet moeilijk om te maken en zit vol smaak. Het geeft mij altijd weer een beetje dat vakantie gevoel, net als mijn andere kip recept met romige paprikasaus.

Baskische kip met Serranoham en Paprika

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

1

uur 

15

minuten
Totale tijd

1

uur 

20

minuten

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten

  • 2 el. olijfolie

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui gesnipperd

  • 1 plak serranoham 75 gr.

  • 1 rode paprika in stukjes

  • 1 groene paprika in stukjes

  • 1 tl pikant paprikapoeder

  • 3 dl. gezeefde tomaten

  • 2 dl. witte wijn

  • 3 takjes peterselie

Bereiding

  • Snijd de ham in blokjes en bestrooi de kippenbouten met zout en peper.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kippenbouten rondom aan. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
  • Bak in het bakvet de ui zo’n 2 minuten en voeg daarna de knoflook toe. Bak dit nog 30 seconden mee. Voeg de blokjes ham en paprika toe en bak alles al omscheppend 2-3 minuten.
  • Voeg het paprikapoeder en de gezeefde tomaten toe. Schenk de wijn er bij en schep alle ingrediënten om. Leg de kip weer in de pan. Doe een deksel op de pan en laat de kip 60 minuten zachtjes stoven tot hij gaar is.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe. Je kunt de saus eventueel wat binden. Strooi er de peterselie over. Lekker met ijsbergsla en rijst. Eet smakelijk!
Baskische kip
Baskische kip
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer