Groene pesto of basilicum pesto is hier toch wel een favoriet hoor. Je kunt hiermee zoveel kanten op. Het is namelijk niet alleen lekker op een toastje bij de borrel, maar ook door de pasta is het een heerlijke toevoeging. En wat dacht je van een lepel pesto door de tomatensoep? Daarom nu een heerlijk basis recept groene pesto.
Je kunt natuurlijk een potje pesto kopen, maar het zelf maken is zo veel lekkerder! En je kan de smaak dan ook aanpassen aan je eigen wens. Wat meer knoflook of juist wat minder, wat extra peper of een smaakvolle olijfolie. En heb je al eens gedacht aan een rucola pesto? Dat kan namelijk ook als vervanging van de basilicum. Persoonlijk ben ik dol op basilicum, dus ik maak hem het liefste met dit heerlijk geurende groene blad. Ik heb al eens een heerlijk recept voor rode pesto gedeeld op dit blog, maar een groene mag dan natuurlijk ook niet ontbreken.
Pesto wordt van oudsher gemaakt in een vijzel. Hierin worden alle ingrediënten fijn gestampt tot een smeuïge pasta. De term pesto betekent dan ook “gestampt”. Wat makkelijker is het om een keukenmachine te gebruiken en dat doe ik dan ook in dit recept.
Je kunt overigens dit recept voor groene pesto aanpassen naar je eigen smaak. Ik heb Jamie Oliver wel eens horen zeggen dat hij in zijn pesto meer knoflook doet, omdat ie daar nu eenmaal van houdt. En vind je kaas lekker, dan voeg je daar wat meer van toe. Maak er dus je eigen persoonlijke recept van. Dat zal je in Italië ook tegenkomen, elke familie heeft zijn eigen familierecept.
Binnenkort maak ik met deze pesto een heerlijk brood in de slowcooker… Ben je benieuwd? Houd dan dit blog in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief!
