Pulled pork wint steeds meer terrein in Nederland en er zijn al veel verschillende receptente vinden. De meeste hebben vooral een Amerikaanse twist met bijvoorbeeld coleslaw en barbecuesaus. Het recept dat ik nu voor je heb, neemt je echter mee naar de andere kant van de wereld: Azië! Deze slowcooker Aziatische pulled pork maakt gebruik van heel andere ingrediënten zoals paprika en pindakaas. Ik beloof je, dit wordt snel een favoriet bij het hele gezin!
Pulled pork op Gezin over de Kook
Heb je wel eens zo’n heerlijk broodje pulled pork gehad? Mals en zacht varkensvlees in een gekruide saus en een witte kool salade, je vindt ze vaak bij foodtucks of op festivals. En jawel ook op Gezin over de Kook heb ik al twee heerlijke recepten staan:
Aziatische pulled pork uit de slowcooker
Dit smaakvolle en makkelijke recept maak je heel eenvoudig in de slowcooker. Zoals je ziet heb je weinig ingrediënten nodig om dit gerecht toch superlekker te maken. In deze pulled pork vind je naast ui en flink wat knoflook, ook heerlijke paprika. Ik heb gekozen voor een rode en een gele paprika, maar uiteraard mogen dat ook twee rode zijn bijvoorbeeld. Ik zou niet zo snel voor groene paprika kiezen. De zoete smaken van rood, geel en ook oranje passen beter bij dit recept.
Welke saus gebruik je voor deze pulled pork
Om dat typische Aziatische smaakje te krijgen kies ik voor teriyakisaus en een klein beetje gewone ketjap om het wat te versterken. In elke supermarkt vind je flesjes teriyakisaus van de bekende merken en ook vaak van het huismerk. Deze zijn prima te gebruiken voor dit gerecht. Daarnaast heb ik ook wat rijstwijnazijn toegevoegd als tegenhanger voor de zoete smaken. Rijstwijnazijn vind je in het vak met Aziatische producten, vaak bij de sushi ingrediënten.
Het geheime ingrediënt: Pindakaas!
Oké, nu het zo hierboven in koeienletters staat, is het niet meer geheim te noemen, maar goed. Die pindakaas is wel wat deze pulled pork zo speciaal en lekker maakt. Wordt het dan geen varkensvlees in satésaus vraag je je misschien af. Nou nee, beslist niet. Je gebruikt een flinke eetlepel, maar op deze hoeveelheid geeft dat net een beetje extra smaak, zonder dat jet pindasaus wordt of zo. Natuurlijk zou je er voor kunnen kiezen om de hoeveelheid te vergoten als je dat lekker vindt, ik houd je niet tegen!
Klein beetje pit als je wilt
Als je er van houdt kun je een klein beetje pit toevoegen. Doordat Jamie Oliver dol is op chilivlokken, ben ik ze destijds ook gaan ontdekken. En nu gebruik ik ze best vaak. Je hebt weinig nodig, ze geven wat extra pit aan het gerecht en als je niet té veel gebruikt is dat super lekker. Dit is uiteraard optioneel, zonder de chilivlokken is deze pulled pork nog steeds om je vingers bij af te likken.
Slowcooker Aziatische pulled pork
Zoals je al hebt gemerkt: ik ben enthousiast en de mannen hier in huis ook. Bij ons ging alles in één keer op, maar mocht je toch wat over hebben, dan eet je het de volgende dag op een broodje. Of je maakt er een salade van. Ook met de restjes kun je nog alle kanten op. Ik zou zeggen, eet smakelijk!

Meer recepten in het digitale slowcooker kookboek!
In het slowcooker kookboek van Gezin over de Kook vind je nog veel meer recepten. Een aantal bekende, vertrouwde recepten zoals slowcooker erwtensoep of stoofpeertjes, maar ook veel gloednieuwe recepten die niet op mijn blog staan (en daar ook niet op komen) zoals Zwitsere sukade. Bestel hem nu en je kunt het kookboek direct downloaden.

