Lekkere lunchtrommel

door Esther

Een groot gedeelte van Nederland heeft nu nog vakantie, maar er zijn ook al weer kinderen die naar school moeten. Die van mij dus ook en dat betekent weer een beetje normaal ritme in het gezin. Ik heb niks tegen vakantie, begrijp me niet verkeerd, maar zo tegen het eind dan verlang ik wel weer naar “gewone” schooldagen. En ik denk dat bijna elke ouder het wel met me eens zal zijn, dat de kids hier ook wel aan toe zijn. Ze worden zo de laatste week wat hangerig en vervelen zich sneller. Hoog tijd dus om weer naar school te gaan en dan moet die lunchtrommel ook weer gevuld worden.

De lunchtrommel vullen

Maar met het naar school gaan komt ook de overblijf om de hoek kijken. Veel kinderen gaan één of meerdere keren in de week naar de overblijf met de lunchbox van Bynto of Mepal in de rugzak. Wij Nederlanders doen daar over het algemeen trouw een paar boterhammen in, veelal met pindakaas, pasta of kaas. Daar is helemaal niks mis mee. Ik moet er zelf niet aan denken om een Japanse lunchbox met sushi te moeten bereiden in de morgen! En dat terwijl ik sushi heerlijk vind overigens. Maar zo af en toe kan de lunchtrommel van de kinderen best wat leuker en wat extra aandacht krijgen. En dat hoeft veel minder tijd te kosten dan je denkt. Als je de avond ervoor toch in de keuken staat en gehaktballen maakt, waarom maak je dan niet eentje extra om de volgende ochtend een ” hamburger” te maken om mee naar school te nemen in de lunchbox?

hamburger in lunchtrommel

Ik heb deze gezonde lunch hamburger gemaakt met een meergranen bol, besmeerd met een beetje fritessaus in plaats van halvarine. Daarop wat ijsbergsla een paar plakjes rundergehaktbal, beetje tomatenketchup, tomaat, komkommer en nog wat sla. Uiteraard kun je variëren met wat je er tussen doet: plakjes kaas, augurk, ui etc. Laat je fantasie de vrije loop. Nog leuker is het als je kind dit zelf de avond ervoor klaarmaakt, bewaren in de koelkast en ik garandeer je dat de lunchtrommel leeg weer mee naar huis komt. Ik ben benieuwd naar jouw ideeën hierover, hoe vul jij de lunchtrommel van je kinderen? Maak er een foto van en ik plaats het op mijn blog!

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]