Ga wildplukken!

door Esther

Tsja, wildplukken…het klinkt bijna als wildplassen, maar is toch een heel stuk beschaafder. In een eerdere post heb ik het al eens gehad over het zelf plukken van bessen en ander fruit bij de boerderij of fruittuin. Niets lekkerder dan samen met je kinderen frambozen plukken en die dan ‘s avonds in het toetje doen. Of een lekkere taart mee te bakken. De mogelijkheden zijn eindeloos met de bessen die je kunt plukken.

frambozen plukken

Maar deze week kwam ik een voor mij nieuwe website tegen: wildplukwijzer.nl. Het deed me terugdenken aan vroeger toen ik samen met mij moeder uit school een paar straten verderop naar een bramenstruik ging met een plastic zakje in de hand. Dan maar zo veel mogelijk bramen proberen te plukken. En natuurlijk alle spinnenwebben en bijbehorende spinnen proberen te ontwijken!! Allemaal gewoon in het “wild” inderdaad. Mijn moeder maakte er dan puree van om ‘s avonds in de yoghurt te doen: heerlijk!

En nu is er dus via internet een kaart waarop je kunt zien waar er bij jou in de buurt openbare plekken zijn om bramen, vlierbessen, noten en zelfs groente te plukken zijn! Misschien kun je bij jou om de hoek wel hazelnoten of pruimen plukken. Lekker toch?

Bij mij in de buurt staan nog niet zo veel plekken op de kaart, dus ik zal het nog even met mijn vaste adresjes moeten doen. Hopelijk komen er snel meer plekken bij. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee en ga met je kinderen op pad om te gaan wildplukken!

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]