Kids proof: spaghetti uit de oven (mét groenten!)

door Esther
spaghetti uit de oven

Macaroni of spaghetti doet het meestal erg goed bij kinderen. En niet alleen kinderen houden van pasta, maar ook bij de meeste volwassenen is dit het favoriete gerecht! En dat is bij ons thuis niet anders. Om het nu eens anders dan anders klaar te maken, heb ik deze keer voor spaghetti uit de oven gekozen.

Het fijne van dit gerecht is dat je het makkelijk van te voren kunt maken. Dan hoef je na een drukke dag alleen nog maar de ovenschaal in de oven te schuiven. Het is zelfs mogelijk om deze heerlijke spaghetti in te vriezen en dan later in de oven op te warmen. Supermakkelijk op zo’n dag waarop je niet weet wat je moet maken.

In dit recept wordt ook gebruik gemaakt van bechamelsaus. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, kun je dit in sommige supermarkten in een pot kopen. Maar het is niet zo moeilijk om het zelf te maken. Het is veel lekkerder en de ingrediënten heb je toch al in huis, dus ik zou zeggen probeer het eens uit. Als je eenmaal weet hoe het moet, kun je dit als basissaus gebruiken voor andere gerechten.

Een ander voordeel van deze spaghetti ovenschotel is dat er stiekem toch wat groenten in verwerkt zijn. Hier thuis zijn ze niet zo fan van courgette en laat dat nou net in deze ovenschotel verwerkt zitten. Samen met een grote geraspte wortel, zorgt dat voor een supergezonde avondmaaltijd. Ik heb nog een recept voor spaghetti met allerlei verborgen groenten. Die zou je ook kunnen gebruiken voor deze lekkere ovenschotel.

Serveer een lekkere frisse salade bij en je kunt zo aan tafel. Gegarandeerd dat alle borden deze avond zonder morren leeggegeten worden.

Kids proof: spaghetti uit de oven (mét groenten!)

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

20

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

50

minuten

Lekkere spaghetti uit de oven met courgette en wortel

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 grote teen knoflook

  • 1 courgette

  • 1 middelgrote wortel

  • 250 gram spaghetti

  • 300 gram rundergehakt

  • 1 pakje gezeefde tomaten

  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

  • 1 runderbouillonblokje

  • peper

  • Parmezaanse kaas

  • Voor de bechamelsaus
  • 50 gram roomboter

  • 60 gram bloem

  • 500 ml volle melk

  • Snuf nootmuskaat

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de spaghetti al dente volgens de verpakking.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Doe een scheutje olie in een pan en fruit de ui om middelmatig vuur totdat deze zacht en glazig is. Fruit nog een minuutje de knoflook mee.
  • Rasp de courgette en de wortel en doe deze in de pan bij de ui. Warm dit nog 5 minuten mee op iets hoger vuur.
  • Schuif de groenten wat aan de kant en voeg het gehakt toe. Bak dit mee, totdat het bruin is.
  • Voeg de gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden en het bouillonblokje toe. Laat het zo’n 10 minuten rustig sudderen. Breng op smaak met peper.
  • Bechamelsaus
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg ineens de bloem toe. Laat dit op middelhoog vuur onder voortduren roeren zo’n 2 minuten garen.
  • Giet in een dun straaltje, al roerend de melk bij de bloem. Je zult merken dat er een dikke saus ontstaat. Roer er een snufje nootmuskaat door.
  • Gerecht samenstellen
  • Roer de spaghetti door de tomatensaus en giet dit in een ruime ovenschaal. Verdeel de bechamelsaus over de spaghetti en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven totdat de kaas mooi bruin is. Eet smakelijk!
spaghetti uit de oven
spaghetti uit de oven

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer