Macaroni of spaghetti doet het meestal erg goed bij kinderen. En niet alleen kinderen houden van pasta, maar ook bij de meeste volwassenen is dit het favoriete gerecht! En dat is bij ons thuis niet anders. Om het nu eens anders dan anders klaar te maken, heb ik deze keer voor spaghetti uit de oven gekozen.
Het fijne van dit gerecht is dat je het makkelijk van te voren kunt maken. Dan hoef je na een drukke dag alleen nog maar de ovenschaal in de oven te schuiven. Het is zelfs mogelijk om deze heerlijke spaghetti in te vriezen en dan later in de oven op te warmen. Supermakkelijk op zo’n dag waarop je niet weet wat je moet maken.
In dit recept wordt ook gebruik gemaakt van bechamelsaus. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, kun je dit in sommige supermarkten in een pot kopen. Maar het is niet zo moeilijk om het zelf te maken. Het is veel lekkerder en de ingrediënten heb je toch al in huis, dus ik zou zeggen probeer het eens uit. Als je eenmaal weet hoe het moet, kun je dit als basissaus gebruiken voor andere gerechten.
Een ander voordeel van deze spaghetti ovenschotel is dat er stiekem toch wat groenten in verwerkt zijn. Hier thuis zijn ze niet zo fan van courgette en laat dat nou net in deze ovenschotel verwerkt zitten. Samen met een grote geraspte wortel, zorgt dat voor een supergezonde avondmaaltijd. Ik heb nog een recept voor spaghetti met allerlei verborgen groenten. Die zou je ook kunnen gebruiken voor deze lekkere ovenschotel.
Serveer een lekkere frisse salade bij en je kunt zo aan tafel. Gegarandeerd dat alle borden deze avond zonder morren leeggegeten worden.

