Hoe houd je je kinderen bezig in een restaurant?

door Esther

Oké je hebt besloten met je kinderen uit eten te gaan in een echt restaurant, dus niet de plaatselijke snackbar, Mc Donalds of de Chinees. Dat is leuk en lekker voor jou en als het goed is ook voor je kids. Maar een restaurant vereist nou eenmaal wel een wat langere wachttijd en dan slaat vaak de verveling toe, met alle gevolgen van dien. Kinderen kunnen nu eenmaal niet zo lang rustig aan tafel blijven zitten, dus het is handig als je daar van te voren al een beetje rekening mee houdt.

Je kunt natuurlijk altijd kleurpotloden en papier mee nemen. Ideaal voor kinderen die het heerlijk vinden om zich uit te leven op papier. Het geeft geen overlast voor de andere restaurantgasten en het geeft geen troep. Met wat oudere kinderen kun je met potlood en papier ook andere spelletjes doen. Denk bijvoorbeeld aan galgje of boter, kaas en eieren.

Kind in restaurant

Je zou ook gebruik kunnen maken met wat er op tafel ligt, zoals bijvoorbeeld een suikerzakje. Kinderen vinden het geweldig om te raden in welke hand je hem verstopt hebt. Of je kunt het zakje zomaar laten verdwijnen en dan weer uit hun oor toveren. Een oeroud trucje, maar werkt als een trein.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is….. Weer zo’n bekend spelletje dat ideaal gespeeld kan worden als je in een restaurant zit te wachten. Of kijk hoe goed het geheugen van je kind en jezelf is door het volgende spelletje te spelen. Zet een aantal spullen bij elkaar op tafel, bijvoorbeeld peper, zout, tandenstokers, glas etc. Je kind mag er even naar kijken en doet daarna zijn ogen dicht. Jij haalt 1 object weg, je kind mag zijn ogen open doen. Weet je kind wat er mist?

Dit zijn zomaar een aantal ideeën die je makkelijk in elk restaurant kunt toepassen, zonder dat anderen er last van hebben. Voor je het weet staat jullie eten op tafel. Nu maar hopen dat je kind wil eten en niet nog meer boter, kaas en eieren wil spelen!

Heb je trouwens zelf nog tips en trucs die goed werken en waar andere ouders iets aan kunnen hebben, laat ze dan weten in een reactie. Ik ben erg benieuwd!

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]