Een kind kan de was doen ehh taart maken!

door Esther
monchoutaart

Deze taart is te maken zonder de oven. En hoewel er natuurlijk wel hete boter aan te pas komt, kan je kind dit met een beetje hulp zelf maken. Moet je dan dat trotse gezicht eens zien! Dit recept komt oorspronkelijk uit de Allerhande, maar ik heb naar aanleiding van een tip van een collega de biscuit vervangen door bastognekoeken.

Monchoutaart

monchoutaartIngredienten:
50 g boter
1/2 pot bosbessenjam
1 pak bastognekoeken;
2 pakjes verse roomkaas (a 100 g) (bijv. MonChou )
125 g witte basterdsuiker
1 beker slagroom (250 ml)
1 zakje vanillesuiker (8 g)
1 zakje slagroomversteviger
3 bananen
1 blik vlaaivulling kersen

springvorm 24 cm

Bereiding

Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door elkaar. Verkruimel de bastognekoeken in de keukenmachine of doe in een plastic zak (niet dichtmaken) en rol er overheen met een deegroller. Meng de koek met het boter-jammengsel. Verdeel het over de bodem van de springvorm en druk met een lepel stevig aan. Laat minimaal 20 minuten afkoelen in de koelkast. Klop ondertussen met een mixer de roomkaas met de basterdsuiker lekker luchtig. Klop daarna de slagroom, vanillesuiker en de slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel dit mengsel over de taartbodem. Snijd de bananen in plakjes en verdeel die over het roomkaasmengsel. Verdeel ten slotte de vlaaivulling erover. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer