Een kind kan de was doen ehh taart maken!

door Esther
monchoutaart

Deze taart is te maken zonder de oven. En hoewel er natuurlijk wel hete boter aan te pas komt, kan je kind dit met een beetje hulp zelf maken. Moet je dan dat trotse gezicht eens zien! Dit recept komt oorspronkelijk uit de Allerhande, maar ik heb naar aanleiding van een tip van een collega de biscuit vervangen door bastognekoeken.

Roomkaastaart met banaan en kers

0 van 0 stemmen
Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

20

minuten
Wachttijd

2

uren 
Totale tijd

2

uren 

20

minuten

Een bijzonder recept voor roomkaastaart met banaan en kers

Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 50 gram 50 boter

  • 1/2 pot 1/2 bosbessenjam

  • 1 pak 1 bastognekoeken

  • 2 pakjes 2 verse roomkaas (a 100 g) (bijv. MonChou )

  • 125 gram 125 witte basterdsuiker

  • 1 beker 1 slagroom (250 ml)

  • 1 zakje 1 vanillesuiker (8 g)

  • 1 zakje 1 slagroomversteviger

  • 3 3 bananen

  • 1 blik 1 vlaaivulling kersen

Bereiding

  • Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door elkaar. Verkruimel de bastognekoeken in de keukenmachine of doe in een plastic zak (niet dichtmaken) en rol er overheen met een deegroller. Meng de koek met het boter-jammengsel. Verdeel het over de bodem van de springvorm van 24 cm en druk met een lepel stevig aan. Laat minimaal 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Klop ondertussen met een mixer de roomkaas met de basterdsuiker lekker luchtig. Klop daarna de in een andere kom slagroom, vanillesuiker en de slagroomversteviger en meng dit door de roomkaas. Verdeel dit mengsel over de taartbodem. Snijd de bananen in plakjes en verdeel die over het roomkaasmengsel. Verdeel ten slotte de vlaaivulling erover. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]