Heerlijke herinneringen: Monchoutaart van Michèle-Anne

door Esther
Heerlijke herinneringen Monchou taart

Ken je dat? Smaken of geuren roepen een herinnering aan een bepaald moment op. Je wordt weer even meegenomen naar vroeger en dat kan heel intens zijn. Dit zijn zintuiglijke herinneringen. De kippensoep van je oma, het ijsje dat je soms van je ouders mocht halen of de popcorn in de bioscoop met je eerste vriendje. Ik vind dit zo leuk en inspirerend, dat ik er een terugkerend thema van heb gemaakt: Heerlijke Herinneringen. De herinnering van Michèle-Anne gaat over Monchoutaart:

Wat: Monchoutaart
Wie: Moeder
Waar: Bij mijn ouders 
Wanneer: Jaren 80/90/00

” Afgelopen week was Meike, m’n dochter jarig. Ze houdt van bakken en had zin om een Monchou taart te maken, volgens het recept van mijn moeder, haar oma dus.
Mijn moeder maakte sinds de jaren 80 zo’n beetje ieder jaar een Monchou taart wanneer ze jarig was. Dit deed ze tot ca 10 jaar terug. De eerste jaren maakte ze hem in een rond bakblik van 24 cm, later wilde ze een grotere taart maken en gebruikte ze een bakblik van 26 cm. Mijn zusje maakt sinds jaren deze taart voor verjaardagen van haar gezin. We houden allemaal van Monchoutaart! 
Inmiddels is m’n moeder 89 jaar. Nu maakt mijn zusje of nichtje een Monchou taart wanneer ze jarig is, omdat het zo bij haar verjaardag hoort. We hopen nog veel Monchou taarten op haar verjaardagen te mogen eten! “

Je zou deze taart bijna een klassieker mogen noemen, wie heeft hem niet gemaakt? Een lekkere koekbodem met een romige topping van Monchou met slagroom, voor de meeste mensen onweerstaanbaar. Hieronder het recept voor Monchoutaart van Michèle-Anne. Eet smakelijk!

Heerlijke herinneringen: Monchoutaart van Michèle-Anne

0 van 0 stemmen
Niveau: Makkelijk
Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Wachttijd

2

uren 
Totale tijd

2

uren 

15

minuten

Klassiek recept voor Monchoutaart

Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

 • 125 gram 125 roomboter

 • 1 pak 1 bastognekoeken

 • 250 ml 250 slagroom

 • 1 pakje 1 Monchou (100 gram)

 • 1 blikje 1 kersen vlaaivulling

 • 125 gram 125 witte basterdsuiker

Bereiding

 • Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier. Smelt de boter rustig in een pannetje.
 • Verkruimel de koeken in een keuken machine (je kan het ook in een plastic zak doen en met de deegroller klein maken).
 • Meng de koekkruimels met de boter en doe dit mengsel in je springvorm. Druk het koekmengsel aan met een de bolle kant van een lepel.
 • Mix de Monchou met de suiker in een kom tot een mooie gladde massa.
 • Mix de slagroom in een andere kom goed stijf en voeg het Monchou mengsel toe. Spatel alles goed door elkaar en verdeel de crème over de koekbodem.
 • Verdeel nu een blikje kersenvlaai vulling over de taart. Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 2 uur opstijven.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Heerlijke herinneringen Monchou taart
Heerlijke herinneringen Monchou taart
Pinterest monchoutaart
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]