AH Moestuintje: lunch met basilicum en tomaat

door Esther
broodje mozzarella tomaat moestuintje

De moestuintjes zijn niet meer aan te slepen bij Albert Heijn en dat is natuurlijk niet voor niets. Vorig jaar was deze actie een groot succes en ook wij hebben allerlei plantjes gekweekt. Het ene plantje floreerde beter dan het andere, dat dan weer wel, maar we hebben toch heerlijk gegeten van diverse groenten en kruiden uit ons moestuintje.

Dit jaar pakt Albert Heijn het nog nèt even wat beter aan met de moestuintjes. Je krijgt extra tips, nog duidelijker uitleg en elke week is er een filmpje in het moestuin journaal. Je kan in de community zelfs contact opnemen met experts die je aan een succesvolle oogst helpen.

Over een aantal weken heb je dan heerlijke basilicum, mooie tomaten, lekkere venkel of een aantal blakende bietjes. Wat ga je met al die groenten en kruiden maken? Om je alvast een beetje te inspireren laat ik hier af en toe een lekker recept voorbij komen met één of meerdere ingrediënten die je uit je moestuintje kunt oogsten. Natuurlijk hoef je niet te wachten tot de plantjes klaar zijn, je kunt de ingrediënten ook gewoon in de winkel kopen!

We beginnen met een klassieker, tomaat basilicum en mozzarella zijn dikke vrienden en ze worden vaak samen gegeten als salade. Maar een aantal jaar geleden bestelde ik in Zuid Frankrijk het goedkoopste stokbroodje van de kaart voor de lunch en dat bleek zo ongeveer het lekkerste broodje ooit. En je raadt het al: dit was een stokbroodje met tomaat, mozzarella, basilicum, peper en een beetje olijfolie.

Ik maakte dit broodje vorige week tijdens de lunch voor mijn kinderen. Ik verwachtte dat ze er zo hun bedenkingen bij zouden hebben, veel te gezond ;-). Maar ze vonden het super lekker. De beschrijving was:” Hmmm, wat een lekker fris en smaakvol broodje mam.”  Zo lekker kan simpel zijn, dus ik schrijf het hier nog even voor je op: Een broodje Caprese met basilicum en tomaat uit het Albert Heijn Moestuintje.

Broodje Caprese: lunch met basilicum en tomaat

broodje mozzarella tomaat moestuintje

Ingredienten:

1 tomaat
1/2 bolletje mozzarella
beetje basilicum
peper
goede olijfolie
Broodje ( Naar eigen keus volkoren, meergranen, ciabatta of wit. Ik koos voor ciabatta)

Hoe maak je dit heerlijke broodje?

Bak (indien nodig) het broodje af. Snijd de tomaat in plakjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze ook in plakjes. Leg de plakjes om en om op je doorgesneden broodje. Leg hier een paar blaadjes basilicum op. Bestrooi het geheel met peper en druppel er wat olijfolie op. Smullen maar!

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]