Zelf chips maken…. om de kosten hoef je het niet te doen, maar voor de smaak wel! Je kan de chips kruiden naar je eigen smaak en ook belangrijk, misschien wat minder zout toevoegen, dan in de zakjes chips uit de supermarkt wordt gedaan. Dit receptje kun je samen met je kind maken als hij/zij iets ouder is en met de kaasschaaf overweg kan.
Ingrediënten:
2 zoete aardappelen van gemiddelde grootte
olijfolie
zout
kruiden naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 250 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappelen goed. Schaaf dunne plakjes van de aardappels met de kaasschaaf en verdeel deze over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak gaar en knapperig in 20 tot 25 minuten. Tussendoor een keertje omdraaien. Goed laten afkoelen, bestrooien met zout en/of kruiden en smullen maar.
Voorbeeld kruiden: paprikapoeder, kerriepoeder of uienpoeder.