Pasta is altijd een goed idee als je weinig tijd hebt om te koken. Pasta chipolata in tomatensaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat in slechts 20 minuten klaar is. Een recept uit Jamie Oliver’s nieuwste kookboek “Een” inspireerde me en ik heb het een klein beetje aangepast. Dit is perfect om te maken op een drukke doordeweekse avond.
Waarom is pasta chipolata perfect voor een drukke doordeweekse avond?
Het is gemakkelijk en snel te bereiden. Dit gerecht is eenvoudig te maken, want je hebt slechts een pan nodig voor de saus en eentje om de pasta te koken. De chipolata worstjes zijn al gekruid, dus dit “gehakt” is al gelijk op smaak, snel klaar en de tomatensaus is ook nog eens eenvoudig te maken. Ideaal dus als je weinig tijd hebt om te koken.
De tomatensaus heeft een volle smaak door wijn, peterselie en tijm. De chipolata worstjes geven het gerecht een hartige smaak en maken het extra lekker. Je zou ook kunnen kiezen voor saucijzen, maar dan zal je wat extra kruiden moeten toevoegen aangezien deze wat milder gekruid zijn dan chipolata worstjes.
Het kookboek Een van Jamie Oliver
Ik heb al eerder recepten van Jamie Oliver op mijn blog gezet, zoals een heerlijke chili con carne. Deze kok is toch wel één van mijn favorieten en ik heb dan ook bijna al zijn kookboeken. Ik denk dat als ik al die recepten zou willen klaarmaken, ik wel een jaar of 5 verder ben!
Maar goed, het laatste kookboek Een van Jamie Oliver heeft allemaal één pans gerechten, heerlijk want je hebt dus weinig pannen om af te wassen. Dit recept is een variatie, maar ik gebruik dus 2 pannen, omdat ik gekozen heb voor droge pasta in plaats van verse pasta. Die kook ik dus even apart in een andere pan, vind ik niet zo’n probleem, je hebt er eigenlijk geen omkijken naar.
Conclusie
Al met al is pasta chipolata in tomatensaus een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een snelle, gemakkelijke en voedzame maaltijd. Het is een perfecte keuze voor een drukke doordeweekse avond. Probeer dit heerlijke gerecht zelf en ontdek waarom wij fan zijn!
