Makkelijke pasta chipolata in tomatensaus

door Esther
Pasta chipolata

Pasta is altijd een goed idee als je weinig tijd hebt om te koken. Pasta chipolata in tomatensaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat in slechts 20 minuten klaar is. Een recept uit Jamie Oliver’s nieuwste kookboek “Een” inspireerde me en ik heb het een klein beetje aangepast. Dit is perfect om te maken op een drukke doordeweekse avond.

Waarom is pasta chipolata perfect voor een drukke doordeweekse avond?

Het is gemakkelijk en snel te bereiden. Dit gerecht is eenvoudig te maken, want je hebt slechts een pan nodig voor de saus en eentje om de pasta te koken. De chipolata worstjes zijn al gekruid, dus dit “gehakt” is al gelijk op smaak, snel klaar en de tomatensaus is ook nog eens eenvoudig te maken. Ideaal dus als je weinig tijd hebt om te koken.

De tomatensaus heeft een volle smaak door wijn, peterselie en tijm. De chipolata worstjes geven het gerecht een hartige smaak en maken het extra lekker. Je zou ook kunnen kiezen voor saucijzen, maar dan zal je wat extra kruiden moeten toevoegen aangezien deze wat milder gekruid zijn dan chipolata worstjes.

Het kookboek Een van Jamie Oliver

Ik heb al eerder recepten van Jamie Oliver op mijn blog gezet, zoals een heerlijke chili con carne. Deze kok is toch wel één van mijn favorieten en ik heb dan ook bijna al zijn kookboeken. Ik denk dat als ik al die recepten zou willen klaarmaken, ik wel een jaar of 5 verder ben!

Maar goed, het laatste kookboek Een van Jamie Oliver heeft allemaal één pans gerechten, heerlijk want je hebt dus weinig pannen om af te wassen. Dit recept is een variatie, maar ik gebruik dus 2 pannen, omdat ik gekozen heb voor droge pasta in plaats van verse pasta. Die kook ik dus even apart in een andere pan, vind ik niet zo’n probleem, je hebt er eigenlijk geen omkijken naar.

Conclusie

Al met al is pasta chipolata in tomatensaus een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een snelle, gemakkelijke en voedzame maaltijd. Het is een perfecte keuze voor een drukke doordeweekse avond. Probeer dit heerlijke gerecht zelf en ontdek waarom wij fan zijn!

Makkelijke chipolata een pan pasta

0.0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

20

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 250 gram pasta (bijvoorbeeld tagliatelle)

  • 300 gram chipolataworstjes

  • 25 gram peterselie

  • 4-5 takjes verse tijm

  • 2 teentjes knoflook

  • 100 ml rode wijn

  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • 1 pak gepureerde tomaten (500 gram)

  • peper en zout

  • geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie inclusief de steeltjes fijn. Ris de tijmblaadjes van de steeltjes. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en verwarm dit op middelhoog vuur.
  • Knijp het vlees uit de worstjes in de pan. Je houdt dus de velletjes over. Maak het vlees wat fijner met een spatel en bak dit mooi bruin. Doe de peterselie en tijm in de pan er bij en pers de knoflookteentjes uit erbij. Bak dit 2 minuten mee. Schep de tomatenpuree en bak dit nog één minuut mee.
  • Giet de wijn bij het vlees en laat dit een minuut of 2 inkoken. Dan kun je de gepureerde tomaten er bij doen. Roer alles goed door en laat dit nog even pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Als de pasta klaar is giet je deze af en roer je ze door de tomatensaus. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Pasta chipolata
Pinterest pin pasta chipolata
Bewaar dit recept op Pinterest

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Misschien vind je dit ook leuk: