Tuna Melt Pasta uit de Oven

door Esther
Tuna melt pasta uit de oven

Misschien ken je het broodje tuna melt wel van de Subway: een broodje tonijn met gesmolten kaas. Maar tonijn en kaas kun je natuurlijk ook prima combineren met pasta. Vandaar deze tuna melt pasta uit de oven. Een warme, romige saus door de pasta, gecombineerd met de tonijn en de knapperige, goudbruine kaaslaag: loopt het water je al in de mond?

Wat mij betreft is dit de perfecte mix van smaken en texturen: tonijn is in combinatie met mais en mayonaise fris ziltig, terwijl de romige saus zorgt voor een heerlijke zachtheid. En vergeet dan zeker de gesmolten kaas niet – die heerlijke goudbruine laag die bovenop de pasta zit is gewoonweg onweerstaanbaar!

Eenvoudig te bereiden

Het fijne van dit recept is dat het eenvoudig te bereiden is. In een paar stappen tover je een smaakvolle en vullende maaltijd op tafel. Je begint met het koken van de pasta die je lekker vindt- kies bijvoorbeeld voor penne of fusilli. Terwijl de pasta kookt, bereid je de saus. Ik kies voor ui, slagroom en sour cream. Dit maakt de saus frisser en wat minder zwaar, wat goed combineert met de tonijn. Vervolgens meng je de gekookte pasta met de saus en verdeel je alles gelijkmatig over een ovenschaal. Dan maak je het tonijnmengsel, dat over de pasta gaat en ten slotte bedek je het geheel met een royale hoeveelheid geraspte kaas voordat het de oven ingaat. Het is echt zo simpel!

Tuna melt kun je makkelijk aanpassen

Deze Tuna Melt Pasta is ook een zeer veelzijdig gerecht. Je kunt het aanpassen aan de smaakvoorkeuren van je gezin door extra ingrediënten toe te voegen, zoals cherrytomaatjes, olijven of verse kruiden. Het is ook een geweldige manier om restjes groenten op te maken – gewoon fijnhakken en door de saus mengen. Je kunt dit gerecht zelfs vegetarisch maken door de tonijn te vervangen door geroosterde groenten of kikkererwten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over dit heerlijke recept als ik ben. Ik maakte al eens een heerlijke risotto met tonijn en zoete aardappel. Maar ook de tuna melt pasta uit de oven is een makkelijke en lekkere manier om weer eens vis op tafel te zetten. Het is snel en eenvoudig te bereiden en biedt een onweerstaanbare combinatie van smaken. Ik zou zeggen: Eet smakelijk!

Tuna Melt Pasta uit de Oven

0.0 van 0 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

45

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 400 gram pasta (ik koos voor penne)

  • 1 ui

  • 250 ml slagroom

  • 125 gram sour cream

  • 4 blikken tonijn op water (van elk ongeveer 160 gram)

  • 300 gram maïs uit blik

  • 4 volle eetlepels mayonaise

  • 4 sjalotten

  • 50 gram roomboter

  • 2 eetlepels eetlepels bloem

  • 400 ml melk

  • 200 gram geraspte kaas

  • Snufje zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een grote ovenschaal in. Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Snipper de ui en verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui in 3-4 minuten zacht. Voeg room en sour cream toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2-3 minuten zachtjes borrelen tot het iets is ingekookt. Breng op smaak met een beetje peper, voeg de gekookte pasta toe en roer goed. Giet dit geheel in de ovenschaal.
  • Laat de tonijn goed uitlekken en doe dit in een kom. Prak de tonijn met een vork totdat alle grote stukken er uit zijn. Snipper de sjalotjes fijn, laat de mais uitlekken en doe dit samen met de mayonaise bij de tonijn. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Schep het tonijnmengsel op de pasta in de ovenschaal en strijk het glad.
  • Maak nu de bechamelsaus door boter te smelten in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Roer de bloem er in één keer en laat dit al roerend goed garen. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Giet dan geleidelijk de melk erdoor terwijl je blijft roeren, totdat je een mooie gladde saus hebt. Roer 100 gram geraspte kaas door de saus tot de kaas gesmolten is. Giet de saus over de tonijn in de ovenschaal en strijk dit mooi glad. Strooi tenslotte de rest van de geraspte kaas eroverheen.
  • Zet de ovenschaal in de oven bak de ovenschotel gedurende 30 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Laat heel even afkoelen voordat je serveert.

Tips

  • Je kan deze schotel al een dag van te voren maken. Bewaar in de koelkast en zet hem dan 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Tuna melt pasta uit de oven
Tuna melt pasta uit de oven
Tuna melt pasta uit de oven Pinterest pin
Bewaar dit recept op Pinterest

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Misschien vind je dit ook leuk: