De slowcooker is gemaakt voor stoofschotels en dus ideaal om hachee in te maken. Hierbij dus mijn allerbeste hachee recept voor de slowcooker en allerlei handige tips en trucs, zodat ie ook bij jou zeker weten lukt.
Wat hoort er in een authentieke hachee?
Bij een authentieke hachee denk ik aan mals rundvlees, gestoofd met uien, kruiden en een heerlijke saus. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen zoet en zuur in de smaak, wat hachee zo kenmerkend maakt. In mijn recept maak ik gebruik van azijn als zuur en het zoete van appelstroop en bruine suiker. Daarnaast vind ik het lekker om een beetje ketjap te gebruiken. In de slowcooker krijgen alle smaken de tijd om zich goed te ontwikkelen, tot een rijke, volle hachee.
Waarom hachee maken in de slowcooker?
Het gebruik van een slowcooker voor hachee heeft meerdere voordelen. Ten eerste is het ongelooflijk gemakkelijk; je doet alle ingrediënten er in, stelt de tijd in en laat de slowcooker het werk doen. Daarnaast geeft de slowcooker het vlees de tijd om langzaam te garen, waardoor het heerlijk mals wordt. En zoals eerder gezegd kunnen de smaken zich optimaal ontwikkelen, waardoor je een diepe en volle hachee krijgt.
Handige tips om uien te snijden zonder tranende ogen
Uien snijden kan soms een tranendal zijn, maar met een paar slimme trucjes kun je het wat minder erg maken. Leg bijvoorbeeld de ui voor het snijden even in de vriezer of onder stromend water. Een scherp mes en snel snijden kunnen ook helpen om tranende ogen te voorkomen en het snijwerk efficiënt te doen. Ben je brildragend? Dan heb je er waarschijnlijk ook minder last van. En ik merk dat het door de mond ademen en niet door de neus, ook wat helpt. Maar ja, voor hachee moeten veel uien gesneden worden, dus uiteindelijk stroomden alsnog de waterlanders over mijn wangen!
Runderriblappen of rundersukade
Ik zie vaak de vraag terugkomen welk vlees het meest geschikt is voor hachee. Ik gebruik meestal runderriblappen of rundersukade. Runderriblappen zijn wat zachter en sappiger, terwijl rundersukade wat meer draadjesvlees bevat en een rijke smaak heeft. Beide vleessoorten zijn geschikt voor hachee, dus kies wat het beste bij jouw smaakvoorkeur past. Vermijd magere runderlappen. In mijn ervaring worden deze nooit zo lekker mals en zacht, doordat ze wat minder vet bevatten.
Smakelijke Slowcooker Hachee
Is het weer tijd voor lekkere stoofpotjes, dan mag de ouderwetse hachee niet ontbreken. Je maakt hem heel makkelijk op de ouderwetse manier in een modern apparaat. Wanneer zet jij slowcooker hachee op het menu?
Veel gestelde vragen
- Kan ik hachee ook zonder slowcooker maken?
Uiteraard! Hoewel de slowcooker het bereiden vereenvoudigt, kun je hachee ook op het fornuis maken. Volg bovenstaand recept, maar gebruik dan een braadpan met dikke bodem en laat het vlees op het allerlaagste vuur zachtjes sudderen tot het mals is. - Kan ik hachee invriezen voor later gebruik?
Hachee leent zich uitstekend om in te vriezen. Verdeel de restjes in porties en bewaar ze in de vriezer voor een snelle en smakelijke maaltijd later. - Wat zijn geschikte bijgerechten voor hachee?
Hachee combineert perfect met aardappelpuree, rode kool en stoofpeertjes. Een klassieke en smaakvolle combinatie voor een heerlijke maaltijd! - Welk vlees is het beste voor hachee?
Runderriblappen en rundersukade zijn dus beide ideaal voor hachee. Ze worden heerlijk mals en zacht tijdens het langzame garen. - Kan ik de hachee nog lekkerder maken met extra kruiden?
Zeker! Experimenteer met kruiden zoals laurierblaadjes, kruidnagels, jeneverbessen en tijm om de smaak van de hachee te versterken. Je kunt het gerecht zo aanpassen aan je eigen smaak en voorkeur. - Kan ik groenten toevoegen aan de hachee voor extra voedzaamheid?
Voeg wortels, champignons of paprika’s toe voor extra smaak en voedingsstoffen.

Meer recepten in het digitale slowcooker kookboek!
In het slowcooker kookboek van Gezin over de Kook vind je nog veel meer recepten. Een aantal bekende, vertrouwde recepten zoals slowcooker erwtensoep of stoofpeertjes, maar ook veel gloednieuwe recepten die niet op mijn blog staan (en daar ook niet op komen) zoals Zwitsere sukade. Bestel hem nu en je kunt het kookboek direct downloaden.


4 reacties
Vandaag gegeten, een topper! Hij was heerlijk uit de slowcooker, bedankt! 💕
Hai Heidi, super om te horen dat het gesmaakt heeft! Het is er nu ook wel weer voor hè?!
Welke Azijn word er gebruikt
Hai Heidi, voor dit recept kun je gewone natuurazijn gebruiken uit de supermarkt