Dit kan je kind zelf: Fruitsalade!

door Esther

Op deze misschien wel de laatste mooie zonnige dag van het jaar, een supersimpel recept dat je kunt aanpassen aan de leeftijd van jouw kind. Wie heeft het niet gemaakt: Fruitsalade! Als je kind nog niet goed met een mes kunt omgaan kun je kiezen voor druiven, banaan en mandarijn. De druiven laat je dan heel, de banaan kan gesneden worden met een kindermes en de mandarijn in partjes. Is je kind wat ouder dan kan je wat “moeilijker” fruit te snijden geven. Zeker weten dat je kind trots is op het resultaat en het hele gezin heeft een gezond tussendoortje of toetje!

Hieronder een voorbeeld van een lekkere samenstelling, maar pas het zoals gezegd aan aan de leeftijd van je kind of aan het seizoen.

Fruitsalade

1 banaan
1 zoete appel (elstar bijvoorbeeld)
1 zachte zoete peer (Doyenne du Comice)
5 pruimen
Citroensap (bijv. flesje)
Grote schaal

 

Schil de banaan en snijd in dunne plakjes. Doe deze in de schaal en sprenkel er wat citroensap over. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine blokjes en doe in de schaal. Sprenkel ook hier wat citroensap over. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine blokjes en doe in de schaal. Sprenkel weer wat citroensap erover. Was de pruimen en verwijder de pit. Snijd in kleine stukjes en doe ze bij de rest van het fruit in de schaal. Hussel nu alles goed door elkaar. Eet smakelijk!

Optie: voeg een klein scheutje limonadesiroop toe voor extra smaak.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]