Abrikozen kokos koek

door Esther
Abrikozen kokos koek

Ben je op zoek naar een zoete en smakelijke traktatie? Dan is de abrikozen kokos koek misschien wel iets voor jou! Deze koek is gemakkelijk te bakken en vereist slechts een paar eenvoudige ingrediënten.

Gedroogde abrikozen

Gedroogde abrikozen zijn een populaire snack en een veelgebruikt ingrediënt in de keuken. Ze worden gemaakt door rijpe abrikozen te drogen in de zon of in een droogoven. Gedroogde abrikozen zijn rijk aan vezels, kalium, vitamine E en ijzer. Bovendien bevatten ze weinig vet en suiker, waardoor ze een gezonde en voedzame snack zijn.

In dit recept doe ik gedroogde abrikozen voor een zoete en fruitige smaak. Door de abrikozen in stukjes te snijden en door het deeg te mengen, krijgt de koek een heerlijk smeuïge textuur.

Geraspte kokos

Geraspte kokos is een veelgebruikt ingrediënt in de keukens van veel verschillende culturen. Het wordt gemaakt door het vlees van een kokosnoot fijn te raspen. Geraspte kokos is rijk aan vezels, gezonde vetten en essentiële mineralen zoals ijzer en kalium. In de abrikozen kokos koek zit natuurlijk kokos voor een heerlijke, tropische smaak en een krokante textuur.

Abrikozen kokos koek is makkelijk te bakken

Nu wordt het tijd om te bakken! Het fijne aan de abrikozen kokos koek is dat deze super makkelijk te maken is. Je hebt alleen een snijplankje, een kom, een pannetje en een brownievorm nodig. Alle ingrediënten meng je in de kom en in het pannetje smelt je de boter. Je hebt dus geen mixer nodig en hoeft ook niet lang te kneden.

Deze koek deed me een heel klein beetje denken aan de Zweedse boterkoek, maar die is minder kruimelig dan deze en bevat geen kokos. Maar ook favoriet hier in huis.

Als je op zoek bent naar een heerlijke en gemakkelijk te maken koek, probeer dan eens de abrikozen kokos koek.

Abrikozen kokos koek

0.0 van 0 stemmen
Porties

15

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

35

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde abrikozen

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 100 gram suiker

  • 2 zakjes vanille suiker

  • 75 gram geraspte kokos

  • 2 eieren

  • 175 gram boter

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC
  • Doe het zelfrijzend bakmeel, suiker, vanillesuiker en kokos met de abrikozen in een grote kom en roer even door. Kluts de eieren en deze goed door het abrikozenmengsel. Smelt de boter en giet dit er bij. Roer alles nog een keer goed door elkaar en verdeel het in een ingevette bakvorm van ongeveer 25×25. Ik gebruik er een brownievorm voor.
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak de koek in 25-30 minuten mooi goudbruin. Haal uit de oven en laat in de vorm afkoelen. Als de koek is afgekoeld kun je deze in stukjes snijden.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Abrikozen kokos koek
Pinterest pin Abrikozen kokos koek
Bewaar dit recept op Pinterest

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Misschien vind je dit ook leuk: