Ben je op zoek naar een zoete en smakelijke traktatie? Dan is de abrikozen kokos koek misschien wel iets voor jou! Deze koek is gemakkelijk te bakken en vereist slechts een paar eenvoudige ingrediënten.
Gedroogde abrikozen
Gedroogde abrikozen zijn een populaire snack en een veelgebruikt ingrediënt in de keuken. Ze worden gemaakt door rijpe abrikozen te drogen in de zon of in een droogoven. Gedroogde abrikozen zijn rijk aan vezels, kalium, vitamine E en ijzer. Bovendien bevatten ze weinig vet en suiker, waardoor ze een gezonde en voedzame snack zijn.
In dit recept doe ik gedroogde abrikozen voor een zoete en fruitige smaak. Door de abrikozen in stukjes te snijden en door het deeg te mengen, krijgt de koek een heerlijk smeuïge textuur.
Geraspte kokos
Geraspte kokos is een veelgebruikt ingrediënt in de keukens van veel verschillende culturen. Het wordt gemaakt door het vlees van een kokosnoot fijn te raspen. Geraspte kokos is rijk aan vezels, gezonde vetten en essentiële mineralen zoals ijzer en kalium. In de abrikozen kokos koek zit natuurlijk kokos voor een heerlijke, tropische smaak en een krokante textuur.
Abrikozen kokos koek is makkelijk te bakken
Nu wordt het tijd om te bakken! Het fijne aan de abrikozen kokos koek is dat deze super makkelijk te maken is. Je hebt alleen een snijplankje, een kom, een pannetje en een brownievorm nodig. Alle ingrediënten meng je in de kom en in het pannetje smelt je de boter. Je hebt dus geen mixer nodig en hoeft ook niet lang te kneden.
Deze koek deed me een heel klein beetje denken aan de Zweedse boterkoek, maar die is minder kruimelig dan deze en bevat geen kokos. Maar ook favoriet hier in huis.
Als je op zoek bent naar een heerlijke en gemakkelijk te maken koek, probeer dan eens de abrikozen kokos koek.


