Uitje: Het eet en weethuis in Leeuwarden

door Esther

Deze herfstvakantie ziet er qua weer niet al te best uit. Mooi tijd om er eens even tussenuit te gaan.
In Leeuwarden wordt er in het Fries Natuurhistorisch Museum regelmatig wisselende exposities gehouden speciaal voor kinderen. Deze keer heet de expositie “Het Eet & Weet Huis”.

20111018-051446.jpgSpeciaal voor kinderen van 4-14, maar ook ouders hebben het prima naar hun zin. Je komt alles te weten over hoe voedsel verbouwd wordt. Maar ook hoe het in de fabriek verwerkt wordt, in de winkel verkocht en uiteindelijk thuis klaargemaakt.

Het Eet & Weet Huis is een groots opgezet beleef-en-doe-evenement waarbij kinderen worden meegenomen in de wereld van Food. Zo kunnen ze het smaaklaboratorium induiken, leren hoe vandaag de dag een koe wordt gemolken en zien wat er allemaal in een grote fabriek als Koopmans Koninklijke Meelfabrieken gebeurt.

Het Eet & Weet Huis duurt van zaterdag 15 tot en met zondag 30 oktober 2011. Het museum is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur (ook op maandag!).
Tijdens de Eet & Weet Huis-weken geldt de gereduceerde entreeprijs van € 4,50 per persoon.

 

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]