Leeuwarden Culinair 2015 een korte impressie

door Esther

Met man en kids naar Leeuwarden Culinair geweest. Gelukkig hadden we het weer mee en scheen het zonnetje toen we aankwamen. Bij de entree konden er gelijk “leeuwtjes” gekocht worden: de muntjes waarmee bij de verschillende stands betaald kan worden, wel zo makkelijk. Op het grote plein onder de Oldehove presenteren zich verschillende restaurants uit Leeuwarden met heerlijke gerechten en drankjes. We zijn eerst maar eens een rondje gaan lopen en overal een kijkje nemen om te bedenken waar we een hapje wilden eten. Het was namelijk niet zo dat er gerechtjes te proeven waren, maar je kon wel voor een paar muntjes gerechtjes bestellen.

Uiteindelijk zijn we neergestreken bij De Vrouwenpoort. Een leuk gesprekje met de gastvrouw gehad over de gerechten en vooral de paling. Die stond erg uitnodigend bij de ingang gepresenteerd. We bestelden er een heerlijk gerecht met eend en een bordje met gestoofd hertenvlees. Prima klaargemaakt, had van ons wel iets warmer gemogen en natuurlijk zijn de porties altijd te klein 😉 Maar wel ontzettend lekker!

We vonden het een geslaagde middag, maar persoonlijk had ik graag wat meer workshops, demonstraties en proeverijen gezien. Er zullen vast wel mensen zijn die alleen voor het snaaien komen en verder niet op je terras komen, maar ik denk niet dat je zaak leeg blijft. Het is tenslotte toch ook een stukje promotie.

Hieronder een kleine impressie van onze middag op Leeuwarden Culinair.

[wppg_photo_gallery id=”1″]

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]