Meer variaties met de eerste hapjes voor je baby

door Esther
Gepureerde puree in ijsblokjesbakje

De eerste blogpost over babyhapjes is goed gelezen en er is dringende vraag naar een tweede deel… Je kunt je hart dus weer ophalen met 5 nieuwe recepten. Laat me weten wat jij, maar nog belangrijker, je kleintje er van vindt. Die van mij waren vooral erg dol op de banaan met sinaasappelsap, dat was bijna niet aan te slepen!

Gepureerde puree in ijsblokjesbakje

Tip:
De meeste hoeveelheden zijn te veel voor 1 hapje. Alle recepten hieronder kun je maximaal 2 maanden invriezen. Ideaal om mee te nemen op visite of als je niks in huis hebt. Het bespaart je tijd, want je hoeft slechts 1 keer wat te maken terwijl je je kind er meerdere keren wat lekkers kunt voorzetten! En over de kostenbesparing hoef ik het volgens mij niet eens te hebben….
Een ijsblokjesbakje werkt in zo’n geval ideaal. Je drukt de gewenste hoeveelheid er zo uit en zet de rest weer terug in de vriezer. Doe er i.v.m. de hygiëne nog wel even een diepvrieszakje omheen.

Recepten

Courgette met rijstebloem 
(6 maanden)

1 courgette
2 el. rijstebloem
3 el. moedermelk of opvolgmelk

Snijd de uiteinden van de courgette en snijd deze dan in kleine stukjes. Doe de courgette in een pannetje met een bodempje water en breng aan de kook. Kook dit afgedekt in ongeveer 5 minuten zacht. Pureer de courgette met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de rijstebloem en moedermelk of opvolgmelk toe tijdens het pureren. Om de gewenste dikte te bereiken kun je wat extra rijstebloem of melk toevoegen.

Banaan met Sinaasappel 
(6 maanden)

! Citrusvruchten zoals sinaasappel kunnen darmkrampjes veroorzaken. Kijk dus even hoe je kind op sinaasappel reageert.

1/2 persinaasappel
1 banaan
eventueel moedermelk of opvolgmelk

Pers de sinaasappel uit. Pel de banaan en snijd in kleine stukjes. Pureer de banaan met het sinaasappelsap met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg eventeel wat moedermelk of opvolgmelk toe om het wat te verdunnen.

Appelmoes een beetje anders
(6 maanden)

2 appels
6 gedroogde abrikozen
eventueel moedermelk of opvolgmelk

Wel de abrikozen een half uurtje in warm water en snijd in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ook deze in stukjes. Breng in een pannetje het fruit met een bodempje water aan de kook. Laat afgedekt op een laag vuurtje ongeveer 10 minuten pruttelen tot het fruit zacht is. Giet het af, maar vang het kookvocht op. Pureer het fruit met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg eventeel wat kookvocht, moedermelk of opvolgmelk toe om het wat te verdunnen.

Fruitig hapje in de herfst
(6 maanden)

2 zoete pruimen
1 zoete, zachte peer (Doyenne du Comice)
1 banaan
eventueel moedermelk of opvolgmelk

Kruis de pruimen aan de onderkant in met een scherp mes en dompel ze een minuutje onder in kokend heet water. Verwijder nu het vel en snijd in kleine blokjes. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel de banaan en snijd ook deze in stukjes. Pureer het fruit met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg eventeel wat gekookt water, moedermelk of opvolgmelk toe om het wat te verdunnen.

Avocado-tomaat puree
(6 maanden)

1 rijpe avocado
2 tomaten
eventueel moedermelk of opvolgmelk

Kruis de tomaten aan de onderkant in met een scherp mes en dompel ze een minuutje onder in kokend heet water. Verwijder nu het vel van de tomaten snijd in kleine blokjes. Schil de avocado en snijdt ook deze in kleine stukjes. Pureer de tomaten en avocado met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg eventeel wat gekookt water, moedermelk of opvolgmelk toe om het wat te verdunnen.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]