Mijn vrolijke macaroni recept in Coop Magazine

door Esther
Vrolijke macaroni

Hoe leuk is dat? Een aantal maanden geleden werd ik benaderd of ik wilde meewerken aan een artikel in het magazine van de supermarkt Coop “Aan de keukentafel”. De vraag was of ik een lekker makkelijk recept wist dat met en door kinderen gemaakt kan worden.

Hier word ik dan zo enthousiast van! Natuurlijk weet ik een lekker recept. Het eerste wat me te binnen schoot was een macaroni recept dat ik vroeger zelf met mijn moeder maakte. Het heeft jarenlang heel regelmatig bij ons op tafel gestaan. Inmiddels staat het ook bij mij op tafel en we noemen het vrolijke macaroni.

En dit recept stond dus in juli 2015 in “Aan de keukentafel” van de Coop. Daarnaast staan er ook nog een aantal tips in van mij over de veiligheid met kinderen in de keuken èn als uitsmijter een manier om verse kruiden snel te drogen in de magnetron. Dit was ik eens tegengekomen op internet en werkt perfect.

Stiekem ben ik best wel een beetje trots, toch leuk als je voor zoiets gevraagd word en er een supermooi artikel uit komt!

Mijn vrolijke macaroni in Coop Magazine

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

20

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

 • 200 gram macaroni

 • Klein scheutje olijfolie

 • 200 gram ham dikke plakken

 • 100 gram belegen kaas

 • 3 grote vleestomaten

 • 3 takjes peterselie

 • 1 blikje mais

 • 1 blikje doperwten

 • Klontje boter

Bereiding

 • Kook de macaroni zoals op de verpakking staat. Doe het blikje mais en de doperwtjes samen in een pan en verwarm dit rustig op middelmatig vuur (niet koken).
 • Ondertussen snijd je de ham in kleine blokjes. Dit kan een kind ook prima doen, het mes hoeft niet scherp te zijn. Snijd de kaas in even grote blokjes als de ham. Was de tomaten en snijd deze ook in blokjes.
 • Bak de blokjes ham in een pan met anti aanbaklaag kort totdat ze net een beetje beginnen te bruinen. Doe de blokjes tomaten bij de ham en verwarm nog een minuutje mee.
 • Giet de macaroni af en doe deze in een verwarmde schaal, giet er een klein scheutje olijfolie bij. Voeg de ham, tomaten en de blokjes kaas toe. Giet de doperwtjes en mais af en doe ook dit erbij. Roer alles goed door met een klein klontje boter. Knip de peterselie er boven en roer alles nog een keer goed door. Eet smakelijk!

Tips

 • Naar wens kun je ook wat worteltjes of gele paprika toevoegen om het geheel nog meer kleur te geven.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]