Indisch Stoofvlees

Recept: Indisch stoofvlees

door Esther

Dit recept maakt ik al jarenlang bij ons in huis: Indisch stoofvlees. Ik weet niet eens meer hoe ik aan het recept ben gekomen, maar dit is er zo eentje die je keer op keer weer maakt. Ik weet hem eigenlijk wel uit mijn hoofd.

Het snijden van alle ingrediënten voor dit Indische gerecht is eigenlijk het meeste werk, daarna neemt de het fornuis en vooral de oven het van je over. In no-time ruik je de heerlijke geur van knoflook, ui, gember en ketjap. Ik vind het heerlijk!

Als ik dit Indische stoofvlees maak, maak ik meestal het dubbele van onderstaand recept. Het laat zich namelijk eenvoudig invriezen, en zo heb je dus altijd nog een maaltijd achter de hand als je een keertje geen tijd hebt om te koken.

En nog een tip: dit is ook een geweldig gerecht als je eters krijgt. Je kunt het hele gerecht al van te voren klaar maken en dan hoef je het alleen nog op te warmen en de rijst te koken en de sla te maken. En ik verzeker je: ik ben nog niemand tegengekomen die dit Indische stoofvlees niet lekker vond. De schaal gaat elke keer weer helemaal leeg!

Recept: Indisch stoofvlees

Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

1

uur 

30

minuten
Totale tijd

2

uren 

Een heerlijk recept voor Indisch stoofvlees, makkelijk te maken en elke keer weer smullen!

Ingrediënten

  • 700 gr. magere hamlappen in dobbelstenen

  • zout en versgemalen peper

  • 4 eetl. arachideolie

  • 3 uien, in grove stukken

  • 4 teentjes knoflook, gehakt

  • stukje (3 cm) verse gemberwortel, geraspt

  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt

  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)

  • 6 eetl. ketjap manis8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin.
  • Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee.
  • Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut.
  • Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan.
  • Zet de pan of een ovenschaal met deksel in de oven.
  • Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof nog minimaal 1 uur.
  • Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena.
  • Heerlijk met basmati rijst en sla.
Indisch Stoofvlees
Indisch Stoofvlees

Misschien vind je dit ook leuk:

5 reacties

Hans van Aalderen 2011-08-06 - 09:31

Hoi Esther, dit gerecht ga ik ‘t weekend proberen. Lijkt me heel erg lekker!

Antwoord
Esther 2011-08-07 - 08:31

Ben benieuwd wat je er van vind! Groet Esther

Antwoord
Hans van Aalderen 2011-08-07 - 08:51

Het was heerlijk! (Ik heb de rode peper vervangen door rode paprika, ook een goede combi 😉 We hebben er lekker van gesmuld, dank!

Antwoord
clementia 2017-07-18 - 03:47

dank je wel Esther,het staat op het menu voor vanavond en zal je laten weten hoe we het vonden.

Antwoord
Esther 2017-07-18 - 19:32

Graag gedaan! Ik ben benieuwd hoe het jullie gesmaakt heeft.

Antwoord

Laat een reactie achter bij Hans van Aalderen Reactie annuleren

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer