Oud hollandsch, maar zo lekker!! Hangop

door Esther
hangop

Dit is zo’n lekker en makkelijk recept, dat je alleen wat tijd kost. Je kunt er mee variëren naar smaak en dingen toevoegen of weglaten. De basis is de hangop die gemaakt wordt van volle yoghurt. Je kunt het ook van karnemelk maken, maar dan heb je wat meer nodig om dezelfde hoeveelheid als eindresultaat te krijgen.

Je kunt dit gerechtje als ontbijt eten met bijvoorbeeld cruesli, maar ook als nagerecht met vers fruit zoals aardbeien of perzik. Zoals gezegd: variatiemogelijkheden zijn er genoeg!


Ingrediënten:

1 liter volle yoghurt
125 ml crème fraîche
2 eetlepels bloemenhoning
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel kaneel

Bereiding:

Maak een schone theedoek vochtig en leg deze in een vergiet. De vergiet hang je vervolgens in een kom of pan. Yoghurt in de vergiet schenken en ca. 8 uur in de koelkast laten uitlekken.

De dikke massa (dit is de hangop) uit de vergiet in een kom scheppen. Nu roer je de crème fraîche, honing, vanillesuiker en kaneel erdoorheen. Serveer in een schaaltje met een beetje honing of fruit er over.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]