Ik zat eerst te denken aan de titel: ” Wat ik maak met pastinaak”. Dat zou natuurlijk wel cheesy zijn, maar het is wel waar. Ik wil het namelijk hebben over wat ik met pastinaak heb gemaakt. Laat ik bij het begin beginnen: ik heb nog nooit zelf pastinaak klaar gemaakt, misschien een keer in een restaurant gegeten als onderdeel van een gerecht, maar zeker niet bewust voor gekozen. Toen ik dus van de week bij de Lidl (!) liep en daar pastinaak zag liggen, moest ik dit wel in mijn karretje doen, zonder te weten wat ik daar nu weer mee zou gaan maken. Ik wist dat het een vergeten groente is, die nu wel weer meer gegeten wordt. Maak ik pastinaak uit de oven, of zal ik het op een andere manier klaar gaan maken?
Toch maar eens even Googlen en dat zorgde er voor dat ik er achter kwam dat de pastinaak niet alleen qua uiterlijk op een wortel lijkt, maar ook qua structuur en smaak er veel van wegheeft. De pastinaak is wat zachter van smaak en heeft ook wel wat anijs in zich. Je zou ze dus kunnen behandelen als wortels en ze gewoon schillen, snijden en koken. Ik heb er voor gekozen om het in de oven klaar te maken.
Mijn zoon helpt me met de pastinaak uit de oven
Het mooie was dat mijn jongste zoon graag wilde helpen. Dus meneer schilde de pastinaak, terwijl ik de rode ui en de knoflook sneed. Daarna heeft hij de andere ingrediënten er bij gedaan en alles goed geroerd. Vervolgens alles verdelen op de bakplaat en zo werd het steeds meer “zijn” gerecht. Het zal je niet verbazen dat hij de groenten met smaak op heeft gegeten. Door de toevoeging van wat honing en de zachte smaken is dit gerecht best geschikt voor kinderen. Ook kies ik voor rode ui is van zichzelf al wat minder scherp van smaak. Pastinaak is vanaf de herfst tot en met maart goed te verkrijgen, dus als je deze groente een keer wilt proberen, dan is nu je kans. Maak deze pastinaak uit de oven en geniet van deze vergeten groente.