Lekkere variaties met de eerste hapjes voor je baby

18 aug

Vanaf 4 maanden kun je beginnen met wat gepureerd fruit aan je baby te geven en vanaf 6 maanden kan er ook wat groenten bij. Een peertje is best lekker en leuk, maar je kan natuurlijk ook een beetje afwisselen. Daarom hier een aantal beproefde recepten voor lekkere hapjes.

Tips:
Begin altijd met één soort groente of fruit tegelijk en geef dat een paar dagen achter elkaar. Als je baby dit lekker vindt, dan kun je een nieuwe soort proberen. Op gegeven moment kan je gaan mengen met de verschillende soorten fruit.

 

hapje babyvoedingBananen aardbeien hapje
Vanaf 8 maanden

Ingrediënten:

Banaan
Aardbei
(Eventueel liga)

 

Bereidingswijze:

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien in een bakje met een laagje water en doe dit 2 tot 3 minuten in de magnetron (of kook het in een pan met een klein laagje water). Dan afgieten en af laten koelen. Snijd de banaan in plakjes. Pureer de aardbeien en de banaan tot een papje met de staafmixer. Verkruimel er nog wat liga doorheen als je wilt om het wat steviger te maken.

 

 

Avocado appel hapje
Vanaf 6 maanden

Ingrediënten:

Avocado
Appel

 

Bereidingswijze:

Schil de avocado en de appel en snijd ze in stukjes. Pureer de stukjes samen tot een fijne moes.

 

 

Peer-pruimenmoes
Vanaf 6 maanden

Ingrediënten:

Peer
Pruim (2 stuks)

 

Bereidingswijze:

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Stoof de peer in een bakje met een laagje water en doe dit 2 tot 3 minuten in de magnetron (of kook het in een pan met een klein laagje water). Afgieten en aflaten koelen. Schil de rijpe pruimen. Snij de peer en de pruimen klein en pureer dit tot een fijne moes. Je kunt de moes wat dikker maken met een beetje rijstebloem of een stukje verkruimelde liga.

 

 

Witlof appelhapje
Vanaf 6 maanden

Ingrediënten:

Witlof (1 stronkje)
Appel (2 stuks)

 

Bereidingswijze:

Schil de appels en snijd in stukjes. Witlof schoon maken, wassen en fijn snijden. De appel en witlof in een pannetje met een laagje water in ongeveer 5 minuten gaar stoven. Afgieten en pureren tot een glad papje. Je kunt er een schepje rijstebloem door doen om het hapje wat steviger te maken.

 

 

Mango banaan hapje
Vanaf 6 maanden

Ingrediënten:

Rijpe mango
Banaan

 

Bereidingswijze:

Maak de banaan en mango schoon en snijd ze beide in stukjes. Doe alles bij elkaar. Pureer met de staafmixer of prak met een vork tot een fijn of grof hapje, afhankelijk van de leeftijd van je baby.

 

No comments yet

Leave a Reply